Znanost za mlade u Vukovaru: "Kako ne odustati od znanosti?"

Znanost za mlade u Vukovaru: "Kako ne odustati od znanosti?"

U Gradskom muzeju Vukovar, u četvrtak, 16. rujna godine održat će 5. manifestacija Znanost za mlade u Vukovaru, kojoj je cilj približiti mladima znanost kao i znanstveni pristup životnim izazovima. Tribinu organiziraju tvrtka Lotusmedia i akademik prof. dr. sc. Ivan Đikića.

Tema ovogodišnje manifestacije je "Ustrajnost – odlika uspješnih znanstvenika! Kako ne odustati od znanosti", a uz akademika Ivana Đikića, na javnoj tribini sudjelovat će fizičar dr.sc. Saša Ceci, znanstvenica dr.sc. Tea Žakula, Andrea Majstorović te učenici i njihovi mentori.

Cilj manifestacije je približiti mladima znanost kao i znanstveni pristup životnim izazovima ali i potaknuti ih na ostanak i povratak u Vukovar. U sklopu manifestacije održavaju se javne tribine. “Znanost za mlade u Vukovaru" do sada je ugostila ugledna imena poput izraelskog nobelovaca iz kemije Aarona Ciechanovera, Korada Korlevića,  Antoniju Jurak Begonju, Lidiju Barić, Ivicu Puljka, vrhunske studente i njihove profesore kao primjere dobre prakse.