ŽNK Osijek: S novim vizualom u osvajanje novih trofeja

ŽNK Osijek: S novim vizualom u osvajanje novih trofeja

Foto: HRT/Luka Mitar

Najuspješniji ženski nogometni klub u zemlji – ŽNK Osijek u novu sezonu ulazi s novim vizualnim identitetom, čija su okosnica redizajniran grb, te slogan "Dvije boje. Jedan grad". Uvod je to u prvu ovosezonsku utakmicu koju djevojke igraju protiv ŽNK Split, u nedjelju, 3. listopada.

S 23 naslova prvakinja iza sebe, igračice ŽNK Osijek u sezonu ulaze odlučne taj broj povećati. Stare dresove zamijenile su novima na kojima je novi grb. "Krase ga dvije zvijezde – simbol uspjeha ŽNK Osijek kroz više od tri desetljeća postojanja i dokaz da je dom ženskog nogometa u Hrvatskoj upravo Osijek. Uz grb tu je i slogan "Dvije boje. Jedan grad." - odraz tradicionalne nogometne priče ŽNK Osijek u kojoj bijela i plava boja na dresovima nisu samo znak prepoznavanja na travnjaku, već i stanje uma s kojim nogometašice grada na Dravi od uvijek na travnjak izlaze, noseći u srcu svoj grad," ističu iz kluba. Novi vizualni identitet ŽNK Osijek predstavljen je na Trgu Slobode uz druženje nogometašica s građanima te sportska natjecanja i zabavne sadržaje za najmlađe.
"Nakon 30 godina postojanja Kluba kroz koje smo osvojili 23 titule prvakinja i 19 pokala Kupa, odlučili smo se za kompletnu izmjenu vizualnog identiteta. Danas predstavljeni novi grb, slogan i dresovi tek su početak. Spremamo još puno iznenađenja. Rastemo iz dana u dan, organizacijski, stručno, igrački. U tome duhu želim istaknuti kako su nam veliki poticaj za predstavljene novine bili i nedavni nastupi ŽNK Osijek u UEFA Ligi prvakinja gdje smo ostvarili povijesno značajne pobjede za ženski nogomet u Hrvatskoj. U pozadini svih naših novih vizuala nalazi se broj 23, bit ćemo najsretniji ako već iduće godine budemo morali taj broj promijeniti u 24“, rekao je predsjednik Uprave ŽNK Osijek, Bojan Bodražić.
Predstavljanje novih vizuala na Trgu Slobode bio je i uvod u prvu ovosezonsku utakmicu ŽNK Osijek koju djevojke igraju protiv ŽNK Split, u nedjelju, 3. listopada, s početkom u 16 sati, na nogometnom terenu „Elektra“. Tim povodom utakmicu su najavili glavni trener ŽNK Osijek, Igor Budiša i kapetanica prve ekipe ŽNK Osijek, Izabela Lojna, istakavši kako su djevojke spremne za Splićanke, te da, kao i uvijek, u utakmicu ulaze samouvjereno po tri boda.