Župan Šišljagić primio predstavnike vjerskih zajednica

Župan Šišljagić primio predstavnike vjerskih zajednica Župan Šišljagić primio predstavnike vjerskih zajednica

U povodu božićnih i novogodišnjih blagdana osječko – baranjski župan Vladimir Šišljagić primio je predstavnike vjerskih zajednica.

Pozdravljajući predstavnike zajednica župan je izrazio zadovoljstvo što u jednoj atmosferi i duhu zajednički promišljamo o onome što treba napraviti, kako i na koji način ovo složeno stanje u društvu vezano za gospodarsku krizu, pomalo političku, ali prije svega duhovnu i moralnu učiniti da probudimo nadu u građanima Hrvatske da zajedničkim snagama radimo za boljitak, razvoj i prosperitet, jer nije sve tako crno kako često možemo pročitati u medijima. Ima puno pozitivnijih stvari, dobrih ljudi spremnih i na svoju žrtvu a u fukciji razvoja, napretka i poboljšanje standarda svih građana Republike Hrvatske.
Županu je na čestitkama zahvalio đakovačko – osječki nadbiskup, mons. dr. Đuro Hranić. Vjerske zajednice imaju između sebe svoju redovitu suradnju, upravo smo pred molitvenom osminom za jedinstvo kršćana gdje ćemo se kroz osam dana, mi predstavnici različitih kršćanskih vjerskih zajednica u Osijeku uzajamno družiti. Jednako tako katolička Crkva razvija međureligijski dijalog s predstavnicima drugih religija kroz naše redovito okupljanje. Danas smo svi došli čestitati Novu godinu predstavnicima Županije, a županu Šišljagiću, njegovim zamjenicima i svim djelatnicima želimo zahvaliti na njihovom doprinosu za opće dobro građana Županije i nas vjernika, rekao je mons. Hranić.