Županijska pomoć u pripremi EU projekata

Županijska pomoć u pripremi EU projekata

S gradonačelnicima i načelnicima 8 jedinica lokalne samouprave osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić potpisao je ugovore o dodjeli potpora za izradu projektne dokumentacije za projekte koje će te jedinice prijaviti za financiranje iz fondova Europske unije za ruralni razvoj.

Ugovore su sa županom Šišljagićem potpisali gradonačelnici i načelnici Valpova, Belišća, Donjeg Miholjca, Feričanaca, Drenja, Ernestinova, Viljeva i Draža. Projekte je nemoguće prijaviti bez završene projektno-tehničke dokumentacije te je županjska potpora velika pomoć sredinama s malim proračunima- ističu gradonačelnici i načelnici.

Danas su potpisani ugovori za sufinanciranje izrade dokumentacije za 12 projekata za što županija izdvaja milijun i 100 tisuća kuna. Riječ je o 50% sredstava potrebnih za izradu dokumentacije a potpore su do najviše 250 tisuća kuna.

Javni poziv jedinicama lokalne samouprave otvoren je i dalje i to do 31. listopada a u županijskom proračunu za tu je namjenu još milijun kuna s tim da županija rebalansom može osigurati i više-rekao je župan Šišljagić.