Emisija za selo

Emisija za selo

Svake nedjelje u 8,05 sati počinje jedna od najdugovječnijih emisija Hrvatskoga radija-Emisija za selo i poljoprivredu koja ove godine obilježava 71. obljetnicu. Dva sata zanimljivih reportaža iz cijele Hrvatske, javljanja s terena, savjeti i zanimljivosti uvijek su rado slušani sadržaji ove emisije

Dva sata zanimljivih reportaža iz svih dijelova Hrvatske, javljanja s terena, savjeti i zanimljivosti uvijek su rado slušani sadržaji ove emisije. "Selo", kako zovemo našu emisiju, svakog drugog tjedna ili češće emitira se iz Slavonije, a danas su mu urednici Mirta Milas (Osijek), Martin Vuković (Zagreb) i Džana Banić (Pula).

Posljednje emisije

Nedjelja, 01.03.2020 08:05

Emisija 01.03.2020.

Prijeti li Slavoniji, zbog klimatskih promjena, katastrofa u poljoprivredi i kako je spriječiti? Kako ozima pšenica podnosi biotičke i abiotičke stresove izazvane klimatskim promjenama? Veterinari podsjećaju - pranje ruku nakon kontakta sa životinjama dio je općih mjera zaštite od koronavirusa! Bili smo na 15. Danima meda u Pazinu. Emisiju za selo realizirat ćemo s OPG-a Branka Brankovića u Kruševici, jednog od članova proizvođačke organizacije PZ Jabuka.HR koja godišnje proizvede više od 7 tisuća tona jabuka . PZ Jabuka okuplja voćare iz kontinentalne Hrvatske i svoje proizvode plasira na domaće i inozemna tržišta.

Nedjelja, 12.01.2020 08:05

Emisija 12.01.2020.

Može li Hrvatska ograničiti kupovinu zemlje strancima? Hoće li nam u idućem programskom razdoblju zajedničke poljoprivredne politike biti umanjen poljoprivredni proračun kao i drugim državama članicama Unije u ekskluzivnom intervju za našu emisiju govori europski povjerenik za poljoprivredu Janusz Wojciechowski.

Nedjelja, 22.12.2019 08:05

Emisija 22.12.2019.

U Svetom Martinu na Muri održana konferencija "Dani poljoprivrede, ribarstva i šumarstva" na kojoj se raspravljalo o budućnosti hrvatskog agrara. Predstavljena je strateška vizija razvoja poljoprivrede i ribarstva te digitalizacija sustava koja bi trebala olakšati posao poljoprivrednicima.

Nedjelja, 08.12.2019 08:05

Emisija 08.12.2019.

Zbog otežanih uvjeta trženja tovne junadi i mesa na domaćem i izvoznim tržištima te niskih otkupnih cijena, proizvođači traže od države žurnu isplatu 60 milijuna kuna.