Kulturtrend

Kulturtrend

Književnost, kazališna, filmska, likovna, glazbena i ostala umjetnost svoje minute u programu Radio Osijeka imaju svakoga petka od 18 sati i 15 minuta. Pratimo kulturna zbivanja i donosimo priče s izložaba, predstava, promocija i projekcija.

Književnost, kazališna, filmska, likovna, glazbena i ostala umjetnost svoje minute u programu Radio Osijeka imaju svakoga petka od 18 sati i 15 minuta. Pratimo kulturna zbivanja i donosimo priče s izložaba, predstava, promocija i projekcija.

Posljednje emisije

Petak, 20.03.2020 18:10

Emisija 20.03.2020.

Kultura se iz neposredne stvarnosti preselila u virtualnu pa smo i mi u današnjem Kulturtrendu izdvojili nekoliko kulturnih događanja koja možete pratiti putem interneta - bit će tu predstave za djecu uz današnji Svjetski dan kazališta za djecu i mlade, dokumentarci na volimdokumentarce.net i svirke koje glazbenici prenose iz svoga doma.

Petak, 13.03.2020 18:05

Emisija 13.03.2020.

Premijera Simfo-rock koncerta održana je sinoć u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, no izvedbe najavljene za večeras i sutra otkazane su. Koncert je u Osijeku održao i Jazz orkestar HV-a u sklopu Osječke glazbene srijede koja će također odgoditi predviđene daljnje koncerte. U vrijeme dok se sve otkazuje Radio Osijek nudi doživljaj koncerta uživo i to putem radija - najavljujemo ciklus Sedam oktava. Trenuci glazbe i plesa zaustavljeni na fotografiji vode nas u Muzej Slavonije gdje je otvorena izložba "Lado / Reljefi / Tragovi", a multimedijalni umjetnik Davor Sanvincenti predstavio se izložbom "Zemlja će jednom biti Sunce" u Muzeju likovnih umjetnosti. I na kraju predstavljamo knjigu Mikice Maštrović o hrvatskoj grafici.

Petak, 06.03.2020 18:05

Emisija 06.03.2020.

Ususret Danu žena predstavljamo knjigu Lucije Ljubić "Od prijestupnice do umjetnice"; vodimo vas na dvije ženske izložbe: Fahre Alempić "Kistom kroz san" i Vlatke Surma - Szabo "Retrospektiva: u ritmu čitanja"; prolistat ćemo i dva nova izdanja: izabrane pjesme Larise Janičev - Stojanović i "Radost vjere" Antona Tamaruta, a doznat ćemo sve o novom izdanju "Ljepotice i zvijeri" u osječkom Dječjem kazalištu.

Petak, 28.02.2020 18:10

Emisija 28.02.2020.

Danas su najavili Kazališni maraton koji se u Osijeku održava od 6. do 8. ožujka, bili smo na predstavljanju projekta Cooltura u Vukovaru, podsjetit ćemo se Dana hrvatske glagoljice i glagoljaštva i čestitati 10. rođendan Muzeju krapinskih neandertalaca. Čestitamo i najčitatelju osječke knjižnice koji je u prošloj godini pročitao 489 knjiga, a za kraj vam donosimo priču s predstavljanja knjige poezije.