Brtva glave - prvih 10 godina!

Brtva glave - prvih 10 godina!

Koronavirus upropastio je još jedan lijepi događaj- deseti rođendan emisije. Iako će Mirna Šmit biti u studiju sama to ne znači da ne možemo svi slaviti uz nju - kod kuće. Nas ništa zabrtviti ne može!

"Brtva glave" naziv je emisije koji označava mentalno stanje. Riječ je o svojevrsnoj blokadi koja studentima priječi da pokažu stečena znanja. Ona se u svakodnevici javlja prije ispita ili u nekoj drugoj situaciji kada se zbog vanjskih ili unutarnji podražaja naša pamet nađe u blokadi....Tako je nekako sve i počelo...

Na današnji dan prije 10 godina emitirana je prva studentska emisija Brtva glave - naziv nismo sami birali (inače bismo se zvali bezveze). Iako nismo znali što očekivati bili smo spremni za nove stvari, razgovore, teme i akcije, a radijski studio i mikrofon ubrzo nam se uvukao pod kožu. Uz neumorno mentorstvo našeg radijskog maga Hrvoja Šimunovića naučili smo govoriti i misliti svojom glavom - sve ostalo je mala povijest.
Svoje mjesto u brtvaškoj ekipi našlo je 50-ak studenata tadašnjeg Odjela za kulturologiju, a današnje Akademija za umjetnost i kulturu / The Academy of Arts and Culture
U radijskom studiju Brtve pričali su mnogi entuzijasti, umjetnici, sportaši, glazbenici, studenti, stručnjaci i upečatljivi likovi koji nikada do tada nisu mogli pronaći svoje malo medijsko mjesto, a neki od njih još uvijek se rado sjećaju svog prvog gostovanja. Rješavali smo se treme, govornih mana i prvoloptaškog načina razmišljanja, a emitirali smo neke od najzanimljivijih priča iz grada, dokolice i scene. Bilo je gafova od kojih smo se dugo oporavljali, ali nikada nije bilo tišine u eteru.
Brtva je bila i još uvijek je svojevrsno utočište za mlade koji svojim entuzijazmom, pomalo i ludošću, kreiraju malo drugačiji radijski program.
Hvala svima onima koji su pričali u mikrofon, stvarali mjuzu, snimali ankete i jinglove. Hvala svima onima koji to još uvijek rade.
Sretan nam deseti rođendan.
Sretna Brtva svima.


Pratite nas i na Facebooku!

O emisiji Brtva glave

Emisija koju pripremaju studenti Akademije za umjetnost i kulturu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Uvjerite se u njihovu kreativnost i brojne teme koje obrađuju na poseban način .

Pročitaj više

Komentari

Brtva glave
Brtva glave

HRT – Radio Osijek — Glazba, kultura, zabava, obrazovanje

Emisija koju pripremaju studenti Akademije za umjetnost i kulturu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Uvjerite se u njihovu kreativnost i brojne teme koje obrađuju na poseban način .

Sljedeća emitiranja

Četvrtak, 28.01.2021. 19:40 - 22:00

Četvrtak, 28.01.2021. 22:30 - 00:00

Četvrtak, 04.02.2021. 19:40 - 22:00