Emisija 16.08.2020.

Desetica Desetica
Colonia (press foto Croatia Records) Colonia (press foto Croatia Records)

Kali Lago (isječak iz videospota)

Kroz razgovor s Marinom Novakom, pjevačem, gitaristom i autorom u sastavu Kali Lago, predstavljamo ovaj zagrebački akustični rock bend. O aktualnim singlovima govore Boris Đurđević iz Colonije, Ivana Radovniković i Nika Turković.

Budite s nama nakon vijesti u 10 sati i provjerite kroz radijski eter sve što smo vam pripremili za ovu emisiju. Pomozite nam u pola 12 odabrati novi ''Hit tjedna''. Iza 13 sati poslušajte što stvaraju slavonski glazbenici u rubrici ''Pannonian music'', a potom se uz ''Glazbeni kalendar'' vraćamo u prošlost na današnji dan.

Prijedlozi za hit tjedna Radio Osijeka su:
1. Zsa Zsa ft. Hiljson MandelaOva ljubav
2. Ivana KindlDivovi ljubavi
3. Meri AndrakovićZaboravi me

Pannonian Music
Jakov MađarićKako si dospjela tamo
Beta SudarJa sam ta
Nera MamićTabula rasa

Glazbeni kalendar
1962. 12-godišnji Little Stevie Wonder je objavio svoj prvi singl, ‘I Call It Pretty Music (But The Old People Call It The Blues)’. Bubnjeve je na pjesmi odsvirao Motownov bubnjar Marvin Gaye, kasnije i sam zvijezda. Godinu kasnije Wonder je već imao američki hit broj jedan s ‘Fingertips’.

1986. pjesma ‘Papa Don’t Preach’ Madonne našla se na vrhu američke ljestvice singlova. Godine 2002. pjesmu je uspješno obradila Ozzyjeva kći Kelly Osbourne.

1997. Will Smith je zasjeo na vrh britanske ljestvice singlova s temom iz filma ‘Men in Black’, u kojem je odigrao jednu od glavnih uloga. Godinu kasnije pjesma je osvojila Grammy za najbolju rap solo izvedbu.

1958. rođena je američka pjevačica, glumica i poduzetnica Madonna Louise Ciccone. Poznata je kao ‘Kraljica popa’. Svoju popularnost duguje provokativnim tekstovima pjesama, jednako takvom imidžu te zaraznom pop zvuku. Isprva se bavila plesom da bi bila ‘otkrivena’ kao pjevačica tijekom turneje s disco glazbenikom Patrickom Hernandezom. Samostalnu pjevačku karijeru započela je 1982., a već joj je debitantski album stigao do osmog mjesta američke ljestvice. Do sredine 80-ih već je bila jedan od najpopularnijih glazbenika na svijetu, ponajviše zahvaljujući singlovima poput ‘Like a Virgin’. U 90-ima je ostvarila svoju prvu veliku filmsku ulogu, onu Evite u istoimenom filmu, a krajem dekade redefinirala se kao pop-rock glazbenica, surađujući s Williamom Orbitom. Posljednjih godina je izbacivala uglavnom vrlo uspješne albume na kojima je surađivala s brojnim aktualnim zvijezdama poput Justina Timberlakea i Aviicija, a posebno su joj uspješne velike turneje. Njen utjecaj na glazbu, modu i identitet žena ogroman je, što je potvrdilo uvrštenje Madonne na Timeovu listu ’25 najmoćnijih žena prošlog stoljeća’, gdje joj je od glazbenica društvo pravila još samo Aretha Franklin.

1965. rođen je hrvatski glazbenik, najpoznatiji kao osnivač i pjevač grupe Majke - Goran Bare. Okupio ih je 1984., a prvi su album, ‘Razum i bezumlje’, snimili tek 1990. godine. Uslijedio je raspad originalne postave, a Bare je za to vrijeme vodio projekt Hali Gali Halid. S novom postavom Majke su snimile još tri uspješna albuma: ‘Razdor’, ‘Milost’ i ‘Vrijeme je da se krene’, a do danas još pet, među kojima je i ‘Teške boje’. Za njega su 2012. godine dobili šest ‘Porina’. Bare je u međuvremenu bio osnivačem još jednog projekta, Goran Bare i Plaćenici.

U svakoj Desetici, među ostalim, slušatelji biraju hit tjedna Radio Osijeka između 11 i 12 sati i to telefonskim glasovanjem. Od 14 do 15 sati možete glasovati i za vama omiljene tamburaške pjesme na Tamburaškoj promenadi. 

O emisiji Desetica

Desetica je jedna od najslušanijih i najdugovječnijih emisija Radio Osijeka. Svake nedjelje od 10 do 15 sati nudi niz aktualnosti o glazbi, koncertima, zabavi, tu su i nagradne igre, izbor hita tjedna, posebna rubrika o glazbenicima s područja Slavonije i Baranje te niz drugih zanimljivosti.

Pročitaj više

Desetica
Desetica

HRT – Radio Osijek — Glazba, zabava, talk show, kontakt

Desetica je jedna od najslušanijih i najdugovječnijih emisija Radio Osijeka. Svake nedjelje od 10 do 15 sati nudi niz aktualnosti o glazbi, koncertima, zabavi, tu su i nagradne igre, izbor hita tjedna, posebna rubrika o glazbenicima s područja Slavonije i Baranje te niz drugih zanimljivosti.

Najave
Desetica

Desetica

Nedjelja, 20.09.2020. 10:08 - 14:00

Gosti emisije su Vanna i Silvio Varga iz benda The Obala. Predstavlja nam se pulski glazbenik Valerio.

Sve najave
Poslušajte

Emisija 13.09.2020.
Nedjelja, 13.09.2020 10:05

Emisija 06.09.2020.
Nedjelja, 06.09.2020 10:05

Emisija 30.08.2020.
Nedjelja, 30.08.2020 10:05

Emisija 23.08.2020.
Nedjelja, 23.08.2020 10:05