Emisija 25.10.2020.

Emisija 25.10.2020.

Pravila igre novim singlom namjeravaju pridobiti publiku susjednih zemalja. Bend 058 tematski 'okrenuo ploču'. Fluentes ima spreman novi album na koji ćemo ipak pričekati do iduće godine. Debitantski singl objavila Albina - finalistica The Voicea.

Budite s nama nakon vijesti u 10 sati i provjerite kroz radijski eter sve što smo vam pripremili za ovu emisiju. Pomozite nam u pola 12 odabrati novi ''Hit tjedna''. Iza 13 sati poslušajte što stvaraju slavonski glazbenici u rubrici ''Pannonian music'', a potom se uz ''Glazbeni kalendar'' vraćamo u prošlost na današnji dan.

Prijedlozi za hit tjedna Radio Osijeka su:
1. Jacques – Srce pamti zauvijek
2. Jure Brkljača – Znao sam
3. BluVinil – Apaši

Pannonian Music
Posegana – Sve što želim to si ti
Jovalius – Na pola
z++ – Ljeto već je gotovo


Glazbeni kalendar

1975. Objavljen je 'Still Crazy After All These Years', četvrti studijski album Paula Simona. Dosegao je prvo mjesto Billboardove pop ljestvice (ne cijeni se kao Hot 100 ljestvica) i 6. mjesto britanske. Simonu je album priskrbio dva Grammyja, a na dodjeli nagrada se zahvalio Stevieju Wonderu što nije izdao album te godine (Wonder je osvojio Grammy za album godine 1973. i 1974.). Na ovom albumu Paula Simona je pjesma '50 Ways to Leave Your Lover' koja je bila broj jedan u SAD-u.

1976. Bruce Springsteen održao je svoj prvi veliki stadionski koncert, na stadionu Philadelphia Spectrum.

1986. Na vrhu američke ljestvice albuma osvanuo je ‘Slippery When Wet’ Bon Jovi. Bio je najprodavaniji album 1987. u SAD-u te je najprodavaniji album grupe u njihovoj karijeri, prodavši se u preko 25 milijuna primjeraka diljem svijeta. Sadrži neke od najvećih hitova grupe, poput ‘You Give Love a Bad Name’, ‘Livin' on a Prayer’ i ‘Wanted Dead or Alive’.

2006. Magazin Forbes potvrdio je da je Kurt Cobain postao najbogatiji pokojni glazbenik, prestigavši Elvisa. Iza njih nalazili su se John Lennon, Johnny Cash, George Harrison, Ray Charles i Bob Marley.

1944. rođen je britanski glazbenik John Roy ‘Jon’ Anderson, najpoznatiji kao pjevač prog-rock benda Yes. Nakon što mu nije uspjela nogometna karijera, posvetio se glazbi, osnovavši s basistom Chrisom Squireom sastav Yes 1968. godine. Andersonov neobičan pristup glazbi odražavao se u netipičnom zvuku grupe, koja je postala jedna od najutjecajnijih u žanru progresivnog rocka. Posjeduje vokalni raspon prvog tenora, što je glazbi Yesa dalo dodatnu prepoznatljivost. Poznata je i njegova suradnja s grčkim sastavom Vangelis.

U svakoj Desetici, među ostalim, slušatelji biraju hit tjedna Radio Osijeka između 11 i 12 sati i to telefonskim glasovanjem. Od 14 do 15 sati možete glasovati i za vama omiljene tamburaške pjesme na Tamburaškoj promenadi. 

O emisiji Desetica

Desetica je jedna od najslušanijih i najdugovječnijih emisija Radio Osijeka. Svake nedjelje od 10 do 15 sati nudi niz aktualnosti o glazbi, koncertima, zabavi, tu su i nagradne igre, izbor hita tjedna, posebna rubrika o glazbenicima s područja Slavonije i Baranje te niz drugih zanimljivosti.

Pročitaj više

Desetica
Desetica

HRT – Radio Osijek — Glazba, zabava, talk show, kontakt

Desetica je jedna od najslušanijih i najdugovječnijih emisija Radio Osijeka. Svake nedjelje od 10 do 15 sati nudi niz aktualnosti o glazbi, koncertima, zabavi, tu su i nagradne igre, izbor hita tjedna, posebna rubrika o glazbenicima s područja Slavonije i Baranje te niz drugih zanimljivosti.

Najave
Desetica

Desetica

Nedjelja, 29.11.2020. 11:36 - 14:00

Nema svirki uživo, nema koncerata, ali ima odlične glazbe zahvaljujući glazbenicima, koji ju vrijedno stvaraju i u ovoj kriznoj godini. Zato, kad smo već zaključani, biramo odlično glazbeno društvo, svaki ...

Sve najave
Poslušajte

Emisija 22.11.2020.
Nedjelja, 22.11.2020 10:05

Emisija 08.11.2020.
Nedjelja, 08.11.2020 10:05