Emisija 13.03.2019.

Emisija 13.03.2019.

foto Taekwondo klub Osijek

Petero predstavnika Taekwodo kluba Osijek prošloga je vikenda nastupilo na turniru "5. Vinkovci Open", a u Osijek su donijeli pet medalja.

U subotu 9. ožujka u Vinkovcima je u dvorani OŠ A.G. Matoš održan "5. Vinkovci open" u organizaciji Taekwondo kluba "Sajnami". Natjecanje se održalo u borbama za mlađe kadete, kadete, juniore (za koje je ovo bio turnir sa nacionalne liste) i seniore, a nastupilo je 132 natjecatelja iz 23 kluba iz BiH i Hrvatske. Istodobno se održao i "2. Vinkovci open kids" na kojem je nastupilo 69 najmlađih natjecatelja u borbama i kicku (udaranje u vreću s elektronskim oklopima).

a.jpg Na natjecanju je nastupio i Taekwondo klub Osijek sa svojih 5 natjecatelja u borbama. U konkurenciji kadeta nastupio je Petar Prpić (-53kg) koji je osvojio srebrnu medalju pobjedivši u polufinalu predstavnika Ogrca iz Novske Mateja Malkoča 12:5 i izgubivši u finalu od predstavnika Soklola (Bijeljina) Radisava Ivanovića 24:10. U juniorskoj konkurenciji nastupili su Marko Šimon (-55kg) koji je u finalu pobijedio predstavnika Bistre (Zagreb) Patrika Ivankovića 32:12 i osvojio zlatnu medalju, dok je njegov klupski kolega u višoj kategoriji Filip Zahirović (-59kg) u finalu izgubio od predstavnika zagrebačkog Oriona Adrijana Jandrokovića 14:10 i osvojio srebrnu medalju. Juniorka Ana Pešikan (-52kg) izgubila je u finalnoj borbi od predstavnice zagrebačke Lokomotive Francis Salomeah Knezović 15:3 i osvojila srebrnu medalju. U seniorkama je nastupila Laura Zahirović (-62kg), koja je osvojila zlatnu medalju i titulu najbolje seniorke turnira pobjedama nad Doris Lukić (Sajnami) 8:5 i u finalu nad predstavnicom zagrebačke Bistre Mateom Fumić 22:0. Ovi rezultati donijeli su klubu plasman na peto mjesto u ukupnom poretku ekipa.

Emisija "Djeco i mladi, o sportu se radi" traje 30-ak minuta, a goste nam uživo dolaze mladi sportaši i njihovi treneri koji nam donose priče o svojim uspjesima.....

O emisiji Djeco i mladi, o sportu se radi

Svake srijede u 17 sati i 10 minuta počinje emisija posvećena svim mladim, perspektivnim i potencijalnim sportašima, njihovim roditeljima, trenerima i svima ostalima koji se na neki način bave sportom.

Pročitaj više

Djeco i mladi, o sportu se radi
Djeco i mladi, o sportu se radi

HRT – Radio Osijek — Sport, djeca i mladi

Svake srijede u 17 sati i 10 minuta počinje emisija posvećena svim mladim, perspektivnim i potencijalnim sportašima, njihovim roditeljima, trenerima i svima ostalima koji se na neki način bave sportom.