Emisija 10.04.2019.

Emisija 10.04.2019.

foto facebook Plesni klub D&D

Prošloga je vikenda u Koprivnici održano državno prvenstvo u latinsko-američkim plesovima za parove, pojedince i grupe, a u kategoriji mladeži Osječani Matija i Leona postali su prvaci Hrvatske.

Prošloga je vikenda u Koprivnici održano državno prvenstvo u latinsko-američkim plesovima za parove, pojedince i grupe u organizaciji Hrvatskog sportskog plesnog saveza i domaćina ŠPK ”Ritam-Koprivnica. Natjecalo se preko 200 natjecatelja, u parovima, pojedinačno i po grupama. Prvaci Hrvatske u kategoriji mladeži postali su Osječani Matija i Leona postali su prvaci Hrvatske. Tako je Plesni klub D&D nakon Leona Ajtlbeza i Žane Alerić, Vedrana Ćelića i Maje Bjelić, Matea Cvenića i Rite Tovilo (Marte, Alie i Helene), Dine Veića i Korine Jurilj, Dine Stakovića i Nine Tuksar, Branimira Štebih i Marije Klarić, dobio još jedan osječki plesni par koji je donio tu titulu.

O klubu s njihove facebook stranice:
Plesni klub «D&D» osnovan je 31. kolovoza 1999. godine, s ciljem omasovljenja plesa i kao grane kulturne umjetnosti i kao natjecateljskog športa u istočnoj Hrvatskoj. Od 16. prosinca 2000. godine postali smo punopravna članica Hrvatskog športskog plesnog saveza te omogućili plesačima mogućnost natjecanja u latinsko-američkim i standardnim plesovima.

Prije osnivanja PK»D&D» istočna Hrvatska nije bila bitno zastupljena u hrvatskom plesu, nikada prije nismo imali polufinaliste i finaliste državnog prvenstva u latinsko-američkim i standardnim plesovima. Od samog osnutka kluba do danas radili smo uglavnom s uzrastima osnovne i srednje škole (od 6 do 19 g.). Kroz razne igraonice i hobby grupe pronalazili smo među njima talente i učili ih osnovnim plesnim koracima i figurama. Kroz naporno treniranje i tehničko usavršavanje plesača dobili smo natjecateljske parove koji danas predstavljaju naš klub i našu državu na hrvatskim i međunarodnim turnirima te na svjetskim prvenstvima gdje postižu zapažene rezultate (osvajanje mnogobrojnih turnira te osvajanje 18. mjesta na svjetskom prvenstvu).

Treneri kluba, sudionici su brojnih natjecanja, polaznici su raznih edukacijskih seminara (mentor Elio Bašan) te su izuzetni i već dokazani pedagozi. Kao suorganizatori u velikom projektu „Quadrille european dance festival“, voditelji plesnog kluba «D&D» u šest godina obučavali su oko deset tisuća maturanata te time pridonijeli širenju plesne kulture i promicanju umjetničkog duha u mlađim populacijama.

Emisija "Djeco i mladi, o sportu se radi" traje 30-ak minuta, a goste nam uživo dolaze mladi sportaši i njihovi treneri koji nam donose priče o svojim uspjesima.....

O emisiji Djeco i mladi, o sportu se radi

Svake srijede u 17 sati i 10 minuta počinje emisija posvećena svim mladim, perspektivnim i potencijalnim sportašima, njihovim roditeljima, trenerima i svima ostalima koji se na neki način bave sportom.

Pročitaj više

Djeco i mladi, o sportu se radi
Djeco i mladi, o sportu se radi

HRT – Radio Osijek — Sport, djeca i mladi

Svake srijede u 17 sati i 10 minuta počinje emisija posvećena svim mladim, perspektivnim i potencijalnim sportašima, njihovim roditeljima, trenerima i svima ostalima koji se na neki način bave sportom.