Emisija 05.06.2019.

Djeco i mladi, o sportu se radi Djeco i mladi, o sportu se radi
foto facebook Karate klub Hrvatski Sokol foto facebook Karate klub Hrvatski Sokol

foto facebook Karate klub Hrvatski Sokol

Najnoviji uspjesi članova Karate kluba Hrvatski Sokol, ponajprije srebro zlatnog sjaja Katie Šegavčić na prvenstvu Balkana, bit će tema naše emisije.

61560708_2059562434155886_1922462485932146688_n.jpg Balkansko karate prvenstvo održalo se od 30. svibnja do 2. lipnja u Banja Luci, a na njemu je nastupilo više od tisuću natjecatelja iz Turske, Bugarske, Rumunjske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Albanije, Crne Gore, BiH, Slovenije i Hrvatske, za čiju je reprezentaciju nastupilo i dvoje mladih Osječana. Članica osječkog Hrvatskog Sokola Katia Šegavčić, čiji je dugogodišnji trener Zvonko Biondić, nastupila je u kategoriji U-11, u kojoj je nastupilo čak 26 natjecateljica, a mlada je Osječanka svrstana u daleko kvalitetniju skupinu, koju je uspješno apsolvirala, pa je nakon pet sati u finalu kata u tom uzrastu nastupila protiv predstavnice Srbije. Suparnica je imala veliku potporu s tribina, a gotovo domaći teren sigurno je pridonio i dvojbenim sudačkim odlukama. Katia je prva odradila zahtjevnu katu UNSU, koju je odradila i njezina suparnica, ali, očevidci tvrde, uz nekoliko pogrešaka. Međutim, unatoč boljoj izvedbi Hrvatice, suci su dodijelili pobjedu 4:1 Srpkinji. Brojne čestitke na račun Katie i njezina trenera bile su najbolja potvrda da je zaslužila i više od srebra, što je također velik rezultat i potpora za daljnji rad. Član Karate Akademije Osijek Bartol Klanac, u skupini dječaka do deset godina kategorije do 45 kg, u kojoj je nastupilo 15 natjecatelja, osvojio je brončanu medalju.

61666963_2058215374290592_4454029412647567360_n.jpg Istovremeno s Prvenstvom Balkana ostali su članovi Karate kluba Hrvatski Sokol nastupili na Baranja Openu u Belom manastiru, te se okitiližo s pet zlatnih medalja. Fran Seligman nastupio je u dvije kategorije, i osvojio dva zlatna odličja. Učenici: pobjede s 5:0 oba kola. Mlađi kadeti: pobjeda 5:0 u finalu. Ema Alšić nastupila je također u dvije kategorije, i osvojila dva zlata. Mlađe učenice: 5:0 prvo i drugo kolo, a u finalu 3:2, Učenice: 5:0 sva tri kola. Nimai Kovačev je nastupio u kategoriji Cicibani te se okitio zlatom: prvo kolo 5:0, drugo kolo slobodan, finale 4:1.

Krajem svibnja mladi "Sokolaši" nastupili su na Prvenstvu Hrvatske u katama u Višnjevcu gdje su se okitili s 3 srebra i broncom. Fran Seligman - srebro u kategoriji učenici, a u starijoj kategoriji (mlađi kadeti) osvojio je broncu. Katia Šegavčić nastupila je u starijoj kategoriji mlađe kadetkinje, gdje je osvojila srebro unatoč tomu što je nastupila bolesna. Ema Alšić osvojila je srebro u kategoriji mlađih učenica.

Emisija "Djeco i mladi, o sportu se radi" traje 30-ak minuta, a goste nam uživo dolaze mladi sportaši i njihovi treneri koji nam donose priče o svojim uspjesima.....

O emisiji Djeco i mladi, o sportu se radi

Svake srijede u 17 sati i 10 minuta počinje emisija posvećena svim mladim, perspektivnim i potencijalnim sportašima, njihovim roditeljima, trenerima i svima ostalima koji se na neki način bave sportom.

Pročitaj više

Djeco i mladi, o sportu se radi
Djeco i mladi, o sportu se radi

HRT – Radio Osijek — Sport, djeca i mladi

Svake srijede u 17 sati i 10 minuta počinje emisija posvećena svim mladim, perspektivnim i potencijalnim sportašima, njihovim roditeljima, trenerima i svima ostalima koji se na neki način bave sportom.