Emisija 09.10.2019.

Djeco i mladi, o sportu se radi Djeco i mladi, o sportu se radi
foto facebook Judo klub Osijek foto facebook Judo klub Osijek

foto facebook Karate klub Esseker

Borilačke vještine karate i sambo bit će teme naše emisije, a obilježit ćemo uspjehe Karate kluba Esseker i Sambo kluba Mursa.

Dva srebra juniorima Essekera
U nedjelju 6. 10. 2019. u Rijeci je održan Croatija open na kojem je nastupilo oko dvije tisuće natjecatelja iz 15 zemalja. To je ujedno bio i bodovni turnir za izbor kadetske, juniorske i U21 reprezentacije za nastup na Svjetskom prvenstvu. Juniorski kata tim Essekera (Partik Kokić, Ivor Premec, Ivan Draganić) je među osam ekipa koje su nastupile uspio doći do finala u kojem je izgubio od ekipe Italije te se morao zadovoljiti srebrom i činjenicom da se definitivno plasirao za nastup na Svjetskom prvenstvu. Ista ekipa je nastupila i u seniorskoj konkurenciji gdje je također osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju.

Četiri zlata, tri srebra, dvije bronce i dva pehara za članove Sambo kluba Mursa
U Zagrebu je 5.10.2019 održano seniorsko i kadetsko prvenstvo Hrvatske za sportski i combat sambo i turnir za dječake i djevojčice u sambu. Na natjecanju je sudjelovalo 8 natjecatelja Sambo kluba Mursa koji su odlično odradili borbe i ostvarili odlične rezultate osvojivši ukupno 9 medalja. Sambo klub Mursa je u ukupnom ekipnom poretku seniorki i seniora u sportskom sambu osvojio pehar za drugo mjesto, a u konkurenciji kadeta i kadetkinja pehar za 3.mjesto. Najviše su se istaknuli Sara Matijević, Ljubica Jurilj i Ivan Katić koji su postali prvaci Hrvatske u sportskom sambu.

Evo i rezultata natjecatelja Sambo kluba Mursa:
Seniorke sportski sambo: Sara Matijević (–48 kg) 1. mjesto, Ljubica Jurilj (–56 kg) 1. mjesto
Seniori sportski sambo: Dominik Matijević (-68 kg) 2. mjesto
Kadeti sportski sambo: Ivan Katić (–60 kg) 1. mjesto, Luka Katić (–60 kg) 2. mjesto, Adrian Hranjec (-60 kg) 5. mjesto, Andrej Lovas (+84 kg) 2. mjesto
Dječaci sportski sambo: Luka Katić (–55 kg) 1. mjesto, Mihael Inhof (–55 kg) 3. mjesto, Andrej Lovas (+65 kg) 3. mjesto.

Emisija "Djeco i mladi, o sportu se radi" traje 30-ak minuta, a goste nam uživo dolaze mladi sportaši i njihovi treneri koji nam donose priče o svojim uspjesima.....

O emisiji Djeco i mladi, o sportu se radi

Svake srijede u 17 sati i 10 minuta počinje emisija posvećena svim mladim, perspektivnim i potencijalnim sportašima, njihovim roditeljima, trenerima i svima ostalima koji se na neki način bave sportom.

Pročitaj više

Djeco i mladi, o sportu se radi
Djeco i mladi, o sportu se radi

HRT – Radio Osijek — Sport, djeca i mladi

Svake srijede u 17 sati i 10 minuta počinje emisija posvećena svim mladim, perspektivnim i potencijalnim sportašima, njihovim roditeljima, trenerima i svima ostalima koji se na neki način bave sportom.