Emisija 11.12.2019.

Djeco i mladi, o sportu se radi Djeco i mladi, o sportu se radi
foto facebook GK Inova-Gim foto facebook GK Inova-Gim

tekst i foto: facebook Volleyball Club Linga Osijek

Odbojka i gimnastika bit će teme naše emisije: Odbojkaški klub Linga iz Osijeka sudjelovat će u EU Erasmus+ projektu "European network of volleyball clubs", osječki gimnastčari uspješno su nastupili na međunarodnom turniru u Novom Sadu.

OK "Linga" Osijek, zajedno sa partnerima iz Italije "ASD UFS PHOENIX" Paese, Slovenije "SC URNAUT VOLLEY" Kotlje, Srbije "OK PRVI TEMPO" Sremska Mitrovica, "OK CRVENA ZVEZDA" Beograd i Hrvatske "OK ZRINSKI" Nuštar, partner je u EU Erasmus+ projektu "European network of volleyball clubs".

78506481_1446480468851461_7968985842595135488_n.jpg Projekt je prvenstveno usmjeren na stvaranje Europske mreže odbojkaških klubova u svrhu zajedničkog pronalaženja najboljih načina zaštite mladih sportaša od ozljeda, minimalizacije rizika po zdravlje i sigurnost djece i mladih koji su u sportu; promoviranje fizičke aktivnosti i zdravog načina života i podizanje svijesti o pozitivnim efektima bavljenja odbojkaškim sportom. Projekt se financira iz sredstava Europske unije i ovo je još jedan u nizu Linginih iskoraka iz ustaljenih okvira regionalnih normi, kao i razvijanje i jačanje suradnje sa susjednim nam i prijateljskim zemljama i klubovima partnerima.

 

78928410_3768670483168859_3470128.jpg U drugom dijelu emisije govorimo o gimnastici budući da je u Novom Sadu prošloga vikenda održan deseti međunarodni memorijalni turnir "Laza Krstić i Marica Dželatović“ u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici na kojem su nastupili predstavnici iz devet zemalja. Nastupili su i članovi dvaju osječkih gimnastičkih klubova: Osijek Žito i Inova gim. Od članova Inove Gim Renato Prpić je nastupio u finalu seniora na konju s hvataljkama i osvojio zlato s ocjenom 13.600, dok je Mauro Nemčanin pan u kvalifikacijama izvodeći novi element tako da nije izborio finale. U konkurenciji dječaka do 11 godina Gabrijel Solar osvojio je treće mjesto u finalu partera nakon što je također trećim mjestom izborio finale. U kvalifikacijama su nastupili još i Patrik Felinger koji je na parteru zauzeo 21. mjesto u konkurenciji 34 gimnastičara, dok je Josip Turk bio 20. na konju s hvataljkama. Turk je nastupio i na parteru gdje je, uz pad, zauzeo 30. mjesto.

Kod GD Osijek Žita na konju s hvataljkama je nastupio Josip Vukovac. Iako još junior, u konkurenciji seniora je u kvalifikacijama zauzeo sedmo mjesto. Budući da su dvojica hrvatskih gimnastičara, Mateo Žugec iz varaždinske Vindije i Renato Prpić iz Inove Gim, bili bolje plasirani, nije imao pravo nastupiti u finalu.

Emisija "Djeco i mladi, o sportu se radi" traje 30-ak minuta, a goste nam uživo dolaze mladi sportaši i njihovi treneri koji nam donose priče o svojim uspjesima.....

O emisiji Djeco i mladi, o sportu se radi

Svake srijede u 17 sati i 10 minuta počinje emisija posvećena svim mladim, perspektivnim i potencijalnim sportašima, njihovim roditeljima, trenerima i svima ostalima koji se na neki način bave sportom.

Pročitaj više

Djeco i mladi, o sportu se radi
Djeco i mladi, o sportu se radi

HRT – Radio Osijek — Sport, djeca i mladi

Svake srijede u 17 sati i 10 minuta počinje emisija posvećena svim mladim, perspektivnim i potencijalnim sportašima, njihovim roditeljima, trenerima i svima ostalima koji se na neki način bave sportom.