Emisija 05.02.2020.

Emisija 05.02.2020.

tekst i foto AK Slavonja Žito

Dvoranska su atletska natjecanja u punom jeku, a u samo mjesec dana ove godine članovi osječkog AK Slavonija Žita ostvarili su brojne rezultate, oborili rekorde...

U najavi naše emisije izdvajamo samo neke od njih:
U Zagrebu je (18.01.2020.) Dvoranskim prvenstvom Hrvatske za mlađe seniore i seniorke počela ovogodišnja dvoranska sezona. Članovi Atletskog kluba Slavonija-Žito u Osijek su se vratili s 4 medalje: dva zlata te po jedno srebro i broncu. Najistaknutija članica kluba bila je zlatna motkašica Nikolina Užnik s rezultatom 3,60. Apsolutni uspjeh u skoku s motkom na ovome je natjecanju potvrdio Dario Prekl koji skokom od 5,00 metara također osvaja zlato. Na postolju su mu društvo pravili srebrni Borna Cik te brončani Ivan Paravac, obojica s rezultatom 4,70. Osim što su cijelo postolje "naselili" osječki atletičari, valja istaknuti da je Cik, u odnosu na isto natjecanje prošle godine, sada preskočio punih 30 centimetara više, čime je, kao i ostali klupski kolege, najavio odličnu sezonu. Od ostalih rezultata valja istaknuti i "drvene medalje": prvo onu Lovre Nedeljkovića na 3000m, a zatim i naših trkačica štafete 4x400m (Mauk, Pranjić, Bosić, Akmadžić).

U subotu (25.1.2020.), u Zagrebu je održano Dvoransko prvenstvo Hrvatske za starije juniore i starije juniorke. Članovi Atletskog kluba Slavonija-Žito Osijek vratili su se s 7 medalje: jednim zlatom, dva srebra i četiri bronce. Zlato i naslov prvaka države osvojio je motkaš Ivan Paravac s rezultatom 4,90m. Juniorskim viceprvakom Hrvatske postali su srednjeprugašica Barbara Vrhovac na 1500m (4:51,03) te Sven Salaj u disciplini skok s motkom (4,40m). Bronce su osvojili motkaši Karlo Salaj (4,00m) i Klara Šoja (2,80m), Filip Medić u skoku u dalj (6,25m) te štafeta 4x400m (4:03,81) u sastavu Petra Mauk, Nikolina Ćosić, Iva Akmadžić i Melani Bosić.
Osječki skakači s motkom Dario Prekl, Borna Cik i Nikolina Užnik nastupili su krajem siječnja za reprezentaciju Hrvatske na seniorskom Tromeču reprezentacija Slovenije, Hrvatske i Srbije održanom 22. siječnja 2020. u slovenskom Novom Mestu. Dario Prekl podijelio je 1. mjesto preskočivši visinu od 5,00m, kao i slovenski motkaš Robert Renner. Borna Cik je s rezultatom 4,70m zauzeo 4. mjesto. U ženskoj konkurenciji, Nikolina Užnik je zauzela 4. mjesto s rezultatom 3,50m.

Prvim danom veljače članovi AK Slavonija-Žito u Zagrebu su sudjelovali na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske za seniore i u Osijek se vratili s čak šest medalja: jednim zlatom, tri srebra i dvije bronce. Fantastični Ivan Horvat, samo dva dana nakon povratka s jakog mitinga u Sloveniji gdje je odnio pobjedu, najboljim skokom potvrđuje da je apsolutni vladar skoka s motkom: deveti put u karijeri osvaja zlato i titulu seniorskog dvoranskog prvaka Hrvatske s rezultatom 5,50m. Fantastičan niz na postolju nastavljaju srebrni Ivan Paravac te brončani Borna Cik, obojica s rezultatom 4,80m, tako da je cijelo postolje bilo u "bojama" Kluba iz Osijeka. Seniorke su također briljirale: Nikolina Užnik skokom s motkom na 3,80m dolazi do srebra, dok Sara Aščić izjednačuje osobni rekord skokom u vis od 1,78m, što je također bilo dovoljno za srebro. Na postolje se penje i perspektivna Barbara Vrhovac koja je utrkom na 1500m dotrčala do bronce.

Emisija "Djeco i mladi, o sportu se radi" traje 30-ak minuta, a goste nam uživo dolaze mladi sportaši i njihovi treneri koji nam donose priče o svojim uspjesima.....

O emisiji Djeco i mladi, o sportu se radi

Svake srijede u 17 sati i 10 minuta počinje emisija posvećena svim mladim, perspektivnim i potencijalnim sportašima, njihovim roditeljima, trenerima i svima ostalima koji se na neki način bave sportom.

Pročitaj više

Djeco i mladi, o sportu se radi
Djeco i mladi, o sportu se radi

HRT – Radio Osijek — Sport, djeca i mladi

Svake srijede u 17 sati i 10 minuta počinje emisija posvećena svim mladim, perspektivnim i potencijalnim sportašima, njihovim roditeljima, trenerima i svima ostalima koji se na neki način bave sportom.