Emisija 11.10.2019.

Emisija 11.10.2019.

Popularni talijanski glazbenik Zucchero uskoro objavljuje novi album, a za godinu će dana imati koncert u Zagrebu. Novi singl ima Niall Horan, jedan je od najpopularnijih mladih pjevača današnjice. Poslušajte i dvije svježe zanimljive suradnje - Andreae Bocellija i Ellie Goulding, te Tove Lo i Kylie Minogue. Podsjećamo na hitove koji su bili na vrhu top liste u Velikoj Britaniji prije 20 i 50 godina. ''Senorita'' je i dalje broj 1 u Kanadi i Portugalu. Donosimo i aktualna top 3 singla Velike Britanije.

Niall Horan – Nice To Meet Ya
Zucchero – Freedom

The Archies – Sugar, Sugar (Br.1 SAD 1969.)
Shawn Mendes & Camila Cabello – Senorita (Br. 1 Kanada, Portugal)

Top 3 Singla Velike Britanije
3. (4) AJ Tracey – Ladbroke Grove
2. (5) Regard – Ride It
1. (7) Tønes and I – Dance Monkey

Mariah Carey ft. Jay-Z – Heartbreaker (Br.1 SAD 1999.)

Andrea Bocelli ft. Ellie Goulding – Return To Love
Tove Lo feat. Kylie Minogue – Really Don't Like You

……………………………………….………………………………

Tones & I – Dance Monkey (Br.1 Francuska, Belgija, Austrija, Švicarska, Nizozemska, Danska, Finska, Norveška, Irska, Australija, Novi Zeland)
Dree Low – Pippi (Br.1 Švedska)
Capital Bra, Samra & Lea – 110 (Br.1 Njemačka)
Fred De Palma ft. Ana Mena – Una Volta Ancora (Br.1 Italija)
……………………………………….………………………………

Niall Horan - Nice To Meet Ya
Skoro dvije godine nakon uspješnog debitanskog albuma “Flicker”, koji se našao na prvom mjestu Billboardove liste, Niall Horan donosi novi singl, koji će se naći na njegovom budućem materijalu.
“Nice To Meet Ya” sadrži elemente pop i soul glazbe, a uz Niallov glas i zaigran tekst, poletnom ju čini i instrumental vođen klavirom, koji joj daje dodatan groove.
Niall Horan jedan je od najpopularnijih mladih pjevača današnjice, a široj se javnosti predstavio kao član planetarno poznate glazbene skupine One Direction. Njegov prvi solo album “Flicker” ostvario je globalni uspjeh, a naišao je i na odobravanja glazbenih kritičara. Izdanje se našlo na prvom mjestu Billboard 200 ljestvice te je u kratkom vremenskom razdoblju ostvarilo platinastu nakladu u čak 18 zemalja, uključujući i SAD. “Flicker” je do danas prodan u više od tri milijuna primjeraka te je globalno skupio skoro tri i pol milijarde streamova. Na izdanju su se našli platinasti singlovi “This Town” i “Slow Hands”.
U sklopu objave debitantskog albuma, Niall Horan je održao i svjetsku turneju, koja je uključivala rasprodane koncerte u SAD-u, Kanadi, Ujedinjenom Kraljevstvu, Japanu, Australiji i Brazilu.

Zucchero – Freedom
Popularni talijanski glazbenik Zucchero razveselio nas je najavom iščekivanog novog albuma, koji će biti objavljen 8. studenog ove godine. Za sada možemo poslušati “Freedom”, pjesmu koja će biti dio Zuccherog 14. studijskog izdanja “D.O.C.”.
Kroz dugogodišnju karijeru Zucchero je postigao niz zamijećenih uspjeha koji su ga učinili jednim od najpopularnijih talijanskih glazbenika; njegovi albumi prodani su u više od 60 milijuna primjeraka diljem svijeta; jedan je od rijetkih talijanskih glazbenika nominiranih za prestižnu nagradu Grammy; bio je među prvim zapadno-europskim glazbenim imenima koji su nastupili u Kremlju nakon pada berlinskog zida, dok se njegov koncert u Havani 2012. godine pred 80.000 posjetitelja smatra najposjećenijim nastupom stranog glazbenika na Kubi, za vrijeme embarga.
Zucchero u lipnju iduće godine kreće na veliku europsku turneju, u sklopu koje će 29. listopada nastupati i u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Andrea Bocelli ft. Ellie Goulding - Return To Love
Andrea Bocelli, poznati talijanski pjevač te jedan od najprepoznatljivijih tenora današnjice, udružio je snage s Ellie Goulding i kreirao pjesmu “Return To Love”. Nakon što je njegov posljednji studijski album „Sì“ objavljen u listopadu prošle godine i prodan u više od milijun primjeraka, Andrea Bocelli je najavio njegovo prošireno izdanje naziva „Sì Forever: The Diamond Edition“, koje će svjetlo dana ugledati 8. studenog ove godine. Na njemu će se naći potpuno nove pjesme, koje je Bocelli snimio u suradnji s prijateljima i nekim od najuzbudljivijih pop imena današnjice.
Andrea Bocelli jedan je od najpoznatijih opernih pjevača današnjice. Njegov jedinstven glas osvojio je milijune slušatelja, a među brojnim osvojenim priznanjima nalazi se čak sedam World Music nagrada, prestižan Zlatni globus te zvijezda na šetalištu slavnih u Hollywoodu. Uz mnoštvo rasprodanih koncerata u arenama, Bocelli je nastupao i na brojnim iznimno popularnim događanjima, a među njima se ističu otvaranja Olimpijskih igara i Svjetskog nogometnog prvenstva.

Tove Lo feat. Kylie Minogue – Really Don't Like You
Kad Šveđanka s formulom za glazbeni hit na svojem novom singlu ugosti legendarnu Kylie Minogue, jasno je da će rezultat biti nezaobilazan za sve ljubitelje pop žanra. Tove Lo svojom pjesmom ''Really don't like u'' uspješno stapa melankolične i plesne teksture..

Predstavljamo aktualne svjetske hitove, pjesme koje su na vrhu europskih lista, ali i kanadske, australske i američke top liste. Pratimo domaća glazbena događanja, vraćamo se u glazbenu prošlost na današnji dan i preslušavamo pet pjesama s vrha aktualne britanske top liste singlova. Zvonimir Mandić s vama je svakog petka od 14 do 15 sati. 

O emisiji Glazbeni navigator

Predstavljamo aktualne svjetske hitove, pjesme koje su na vrhu europskih lista, ali i kanadske, australske i američke top liste. Pratimo domaća glazbena događanja, vraćamo se u glazbenu prošlost na današnji dan i preslušavamo pet pjesama s vrha aktualne britanske top liste singlova.

Pročitaj više

Glazbeni navigator
Glazbeni navigator

HRT – Radio Osijek — Glazba, zabava

Predstavljamo aktualne svjetske hitove, pjesme koje su na vrhu europskih lista, ali i kanadske, australske i američke top liste. Pratimo domaća glazbena događanja, vraćamo se u glazbenu prošlost na današnji dan i preslušavamo pet pjesama s vrha aktualne britanske top liste singlova.

Sljedeća emitiranja

Petak, 29.05.2020. 14:15 - 14:45

Petak, 05.06.2020. 14:15 - 14:45

Poslušajte

Emisija 22.05.2020.
Petak, 22.05.2020 11:15

Emisija 08.05.2020.
Petak, 08.05.2020 11:15

Emisija 01.05.2020.
Petak, 01.05.2020 11:15