Emisija 05.03.2021.

Emisija 05.03.2021.

Poslušajte novu pjesmu 18-godišnja Zoe koja je prošle godine širom Europe ostvarila uspjeh debitantskim singlom ''Control''. The Offspring pjesmom ''Let The Bad Times Roll” potvrdili izlazak novog studijskog albuma. Britanska future-pop skupina Sophie and the Giants predstavlja novi singl ''Right Now''. Punk-rock trojac Green day objavio novu pjesmu ''Here Comes The Shock''. Poslušajte HAIM i Taylor Swift u zajedničkom singlu ''Gasoline''. DJ L.L.A.M.A predstavlja debitantski zarazni singl ''Shake''. Podsjećamo na hitove koji su bili na vrhu top liste u SAD-u prije 30 i 40 godina. Donosimo i pjesme koje su trenutno na vrhu top lista u Australiji i Španjolskoj.

Sophie and the Giants – Right Now
Zoe - Girls Like Us

Whitney Houston - All The Man That I Need (br.1 SAD 1991.)
Glass Animals - Heat Waves (br.1 Australija)

Haim & Taylor Swift – Gasoline
L.L.A.M.A ft. Ne-Yo & Carmen DeLeon – Shake

Rochy RD, Myke Towers, Nicki Nicole - Ella No es Tuya (br.1 Španjolska)
Eddie Rabbitt - I Love a Rainy Night (br.1 SAD 1981.)

Green Day - Here Comes The Shock
The Offspring – Let The Bad Times Roll

......................................................................

Agnes - Fingers Crossed
Benny Blanco, Marshmello & Vance Joy - You
Purple Disco Machine – Fireworks
Leoni - Faded Love
Surf Mesa i Madison Beer – Carried Away
James Smith – My Oh My
Faouzia & John Legend – Minefields
Ben Howard - Far Out / Follies Fixture
Tash Sultana - Sweet And Dandy
Fleet Foxes - Can I Believe You
Drakeo The Ruler ft. Drake - Talk To Me
CJ - Goin’ Up
Iggy Pop - Do Not Go Gentle Into That Good Night
Wolf Alice - The Last Man On Earth
Dinosaur Jr. - I Ran Away
Smith/Kotzen - Scars
Neil Young - Looking For A Leader / Little Wing

......................................................................

Nova pjesma ''Right Now'' britanske future-pop skupina Sophie and the Giants nasljeđuje iznimno uspješnu suradnju benda s Purple Disco Machine u njegovom singlu ''Hypnotized''. Pjesma je svojevrsna oda onim dobrim vremenima koja nam svima nedostaju i za koja vjerujemo da će ponovno doći.

18-godišnja Zoe Wees iz Hamburga prošle je godine širom Europe ostvarila veliki uspjeh debitantskom pjesmom ''Control''. Novim singlom "Girls Like Us'' Zoe pokazuje solidarnost s mladim ženama širom svijeta koje svakodnevno osjećaju pritisak društva. Pritom misleći na nedostižne ideale ljepote koje još uvijek šire bendovi i influenceri.
Sudjelovanje u showu 'The Voice Kids' 2017. godine za Zoe je bio jako bitno događanje, iako nije pobijedila. Upoznala je Eda Sheerana, što je izgleda bilo puno važnije. On je prepoznao u njenom glasu nešto jedinstveno komentiravši ga: 'Zoe ima glas koji je apsolutno blizak i ima vrlo posebnu prisutnost u trenutku.'

Trio HAIM imaju novi singl. Radi se o pjesmi “Gasoline” na kojoj su sestre surađivale s Taylor Swift. Ovo izdanje dio je proširene verzije albuma “Women In Music Pt. III”.
Ovo je druga suradnja između glazbenica – HAIM su gostovale i kod Taylor na albumu i to na pjesmi “no body, no crime” koja se nalazi na materijalu ”Evermore”.
'Otkako smo predstavile album prošle godine, Taylor nam je uvijek govorila kako je ovo njena najdraža pjesma. Razmišljale smo o načinima kako bi u novom ruhu predstavile pjesme s albuma i odmah smo se sjetili nje. Ona je pjesmi podarila novi život i uvijek je puna odličnih ideja.' Komentirale su HAIM.

Debitant L.L.A.M.A predstavlja zarazni singl “Shake” i prvu LEGO mini-figuru za koju se može reći da je “potpisala diskografski ugovor”. Riječ je o DJ-u i producentu iz Los Angelesa, latino-američkih korijena, čije ime predstavlja akronim za “Love, Laughter, And Music Always”.
Njegov debitantski singl “Shake” produkcijski potpisuje BTS-ov hitmaker David Stewart, koji je s Grammyjem nagrađenim Ryanom Tedderom ujedno i autor teksta. Za vokalnu dionicu ovog singla ''Shake'' zaslužni su NE-YO, dobro poznato ime globalne glazbene scene, te Carmen DeLeon, mlada španjolska glazbenica venezuelanskih korijena.

Bend The Offspring novim je singlom potvrdio objavu novog studijskog albuma. Naslovna pjesma “Let The Bad Times Roll” napisana je u drugoj polovici 2019., da bi svoj finalni oblik dobila tijekom protekle godine, a već i sam naslov otkriva kako reflektira društvene izazove kroz koje prolaze SAD. Ovo će biti deseto studijsko izdanje The Offspringa, na kojem će se naći 12 novih pjesama. Iako proteklih deset godina nisu objavili novo studijsko izdanje, bend je bio itekako aktivan kroz koncerte i turneje, a posvetili su se i stvaranju glazbe za film, TV i video-igre.

Grupa Green Day objavila je novi singl "Here Comes The Shock". To je prvi novi materijal benda od prošlogodišnjeg "Father Of All Motherfuckers". Inaće, frontmen benda, Billie Joe Armstrong je, prošle je godine objavio album obrada "No Fun Mondays", snimljen za vrijeme karantene, a vezan za njegov YouTube serijal emitiran tijekom istog perioda.

Predstavljamo aktualne svjetske hitove, pjesme koje su na vrhu europskih lista, ali i kanadske, australske i američke top liste. Pratimo domaća glazbena događanja, vraćamo se u glazbenu prošlost na današnji dan i preslušavamo pet pjesama s vrha aktualne britanske top liste singlova. Zvonimir Mandić s vama je svakog petka od 14 do 15 sati. 

O emisiji Glazbeni navigator

Predstavljamo aktualne svjetske hitove, pjesme koje su na vrhu europskih lista, ali i kanadske, australske i američke top liste. Pratimo domaća glazbena događanja, vraćamo se u glazbenu prošlost na današnji dan i preslušavamo pet pjesama s vrha aktualne britanske top liste singlova.

Pročitaj više

Glazbeni navigator
Glazbeni navigator

HRT – Radio Osijek — Glazba, zabava

Predstavljamo aktualne svjetske hitove, pjesme koje su na vrhu europskih lista, ali i kanadske, australske i američke top liste. Pratimo domaća glazbena događanja, vraćamo se u glazbenu prošlost na današnji dan i preslušavamo pet pjesama s vrha aktualne britanske top liste singlova.

Sljedeća emitiranja

Petak, 16.04.2021. 14:15 - 14:45

Petak, 23.04.2021. 14:15 - 14:45

Poslušajte

Emisija 09.04.2021.
Petak, 09.04.2021 11:15

Emisija 02.04.2021.
Petak, 02.04.2021 11:15

Emisija 26.03.2021.
Petak, 26.03.2021 11:15

Emisija 19.03.2021.
Petak, 19.03.2021 11:15