Emisija 07.02.2019.

Ravno do vas Ravno do vas
Les ft. Ksenija (press foto by Les) Les ft. Ksenija (press foto by Les)
Adrijana Baković (press foto Croatia Records) Adrijana Baković (press foto Croatia Records)

Aklea Neon (press foto by Aklea)

Osječki raper Berislav Lesinger Les suradnjom sa Ksenijom najavljuje album ''Izvučeno iz konteksta''. Gostuje nam osječka glazbenica Aklea Neon i predstavlja svoj prvi autorski singl afro-soul, ethno-beats harmonije. Razigrana i vesela Adrijana Baković ima novi singl ''Ljubav je moja cesta''. Đakovački TS Dyaco opet surađuju s Indirom, na pjesmi ''Pukni zoro''. Svoj drugi singl na engleskom jeziku donosi nam slavonski trio Munguru. Donosimo novu obradu osječkog glazbenog projekta Vintage Tape.

Les ft. Ksenija - Jedno obećanje prekasno (*NOVO*)

Aklea Neon - Da mi je (GOST emisije)

Munguru - Heart Of Success (*NOVO*)

Vintage Tape - Na zadnjem sjedištu moga auta (cover)

Adrijana Baković - Ljubav je moja cesta (*NOVO*)

Indira & Dyaco - Pukni zoro (*NOVO*)

..................................................................

Les ft. Ksenija - Jedno obećanje prekasno
Najnoviji singl osječkog repera Lesa naslovljen je ''Jedno obećanje prekasno'' , a singl izlazi kao najava nadolazećeg albuma ''Izvučeno iz konteksta''. Prema već dobro poznatim Lesovim temama i ovoga puta kroz pjesmu se bavi karakternim osobinama čovjeka, ali i neizostavnom te uvijek atraktivnom temom muško - ženskih odnosa. Sama glazba nije tradicionalno ukalupljena u rap izričaj, stoga možemo reći kako Les ovoga puta pravi iskorak iz svojeg prirodnog okruženja. Miks između rap glazbe te zvuka bendova kao što su Nipplepeople, stari Detour i još stariji Yammat daje jedinstvenost ovoj pjesmi dodatno začinjenom snažnim glasom osječke glazbenice Ksenije Pešić, koja unosi dozu retro štiha u samo skladbu.
Tekst pjesme potpisuje Berislav Lesinger Les a.k.a Leskone. Glazba/aranžman Papi Chulo, a pjesma je snimana u Boombox studiju Osijek. Snimanje i umiksavanje pjesme uradio je Srkee, dok je masteriranje djelo dugogodišnjeg suradnika i kolege Setta. Kao i na nekim dosadašnjim video uradcima , kamera i režija povjerena je Josipu Grizbaheru i Cinematic produkciji iz Osijeka.
Sam je scenarij spota ideja Berislava Lesingera Lesa a.k.a Leskone, dok je snimke iz zraka načinio Vedran Klisko. Snažni glumački dvojac, koji zasigurno daje dodatni pečat cijelom ovom projektu, čine glumci osječkog HNK Ivan Ćaćić i Dina Vojnović. Članovi pratećeg sastava iz video uratka su Ksenija Pešić, Ivan Knežević, Slaven Batorek, Dado Stojković i Karlo Papić, a navedeni su članovi i instrumentalisti na nadolazećem albumu. Video je sniman tijekom siječnja u Hrvatskom narodnom kazalištu te na ostalim lokacijama u gradu Osijeku.
Kroz Lesov dugogodišnji rad na hip – hop sceni voljeli smo i zavoljeli iste stvari, a i voljeli smo se isto stoga se nadamo kako nam novi album „Izvučeno iz konteksta“ zapravo donosi jedno obećanje prerano jer ćemo zasigurno zavoljeti isto i ostale pjesme s novog Lesovog albuma.

Munguru - Heart Of Success
Znate li tko je ili što je Munguru? To je trio iz Bizovca, koji u kućnom glazbenom studiju stvara kompozicije, melodije, harmonije koje bi vas mogle odvesti na putovanje s kojeg se možda ni ne bi htjeli vratiti.
Troje ljudi koji su u jesen 2016. godine zajedno krenuli stazom samo otkrivanja kroz riječi, i glazbu, nadajući se da će malo drugačiji i originalniji pristup stvaranju dotaći emociju nepoznatog slušatelja, pokušati će vas odvesti na takvo putovanje. To troje entuzijasta su: Ana Stanković, Aleksandar Stanković, i Mirko Jurkić.
Glazba Mungurua je kombinacija elektronsko-kompjuterske širine, bass gitare, klavira, i nježnog vokala, koji kompletnom doživljaju daje oblik, stil i atmosferu.
U stvaralačkom procesu, od ideje do završnog takta, munguruovci, svaki ponaosob, daju svoj doprinos, dobivajući tako kompaktnu cjelinu u kojoj se iščitava karakter, osobnost, i emocija svakog od njih.
Cesta kojom su krenuli još nije izgrađena, i ne zna se gdje će, i kada završiti.

Vinage Tape – Na zadnjem sjedištu moga auta
Glazbeni projekt Vintage Tape, osnovan prošle godine u Osijeku, broji oko 20 članova. Glavni cilj im je okupiti što više mladih i talentiranih umjetnika, te ih probati zadržati u našim krajevima, dati im priliku da izraze svoje viđenje glazbe i zabave se u cijelom kreativnom procesu. Pokretaći svega ovoga su Matej Zeljko i Tomislav Glavaš. Slušamo novu zanimljivu obradu Vinage Tape – ''Na zadnjem sjedištu moga auta'' u latino verziji.

Adrijana Baković - Ljubav je moja cesta
Iako Osječanka Adrijana Baković ima već dosta glazbenog iskustva, zahvaljujući nastupima sa svojim bendom, ali i djelovanjem na duhovnoj glazbenoj sceni, ona posljednjih par godina uspješno gradi samostalnu karijeru. Prošle je godine pokazala kako se dobro snalazi u jednoj baladi, a mora se priznati da joj veselije izdanje u novom singlu savršeno stoji.
Jedan od najzanimljivijih mladih ženskih pop vokala u Hrvatskoj ima lijepo glazbeno iskustvo i nastupe uz pratnju zborova i orkestara, a prethodni singlovi “Ne mogu preboljeti”, “Smijem se” i “Zaboravi” prošli su odlično na radijskim postajama. Novi singl Adrijane Baković je ''Ljubav je moja cesta''.
Ritmom i vokalom pjesma je ispunjena najljepšom paletom boja, a tako je i s video spotom kojeg je radio iskusni Marko Zeljković Zelja (Six Nine Studio). Pjesmu potpisuje provjereni tim koji stoji i iza mnogih pjesama Mije Dimšić, a to su Vjekoslav Dimter(glazba), Damir Bačić (tekst) i Željko Nikolin (aranžman).
“Ovo je pjesma koja unosi živost u ove tmurne, zimske dane i baš zato mislim da je sad pravo vrijeme za ovakvu stvar. Njezina vedrina govori o ljubavi koja “fura” kroz život i čini svijet ljepšim. Čak i kad krene po zlu, treba vjerovati da je ljubav svega vrijedna”, rekla je Adrijana koja se već predstavila u nekoliko različitih glazbenih stilova i u svakom od njih se snašla kao da iza sebe ima dugogodišnji glazbeni staž.
Ljubav je njezina cesta, ali bi trebala biti i jedna od najvažnijih cesta svakog od nas jer upravo ljubav može u naš svijet unijeti sve ove boje koje su vidljive kod Adrijane Baković. Lijepo je biti zaljubljen, a pjesma “Ljubav je moja cesta” samo je jedna od onih koje se mogu pronaći na vašem ljubavnom soundtracku.

Indira & Dyaco - Pukni zoro
Iako se Indira Forza odlično snalazi u plesnoj glazbi, još od 90-tih godina, nikad nije krila svoje simpatije prema tamburi, naprotiv često je to isticala, a i surađivala s tamburašima. Zato i ne čudi da je novi singl sa samostalnog albuma ''Valkira'' upravo duet s TS Dyaco, pjesma "Pukni zoro". Dyaco već godinama surađuje s Indirom i ovaj je duet bio logičan slijed.
Glazbu potpisuje Ante Pecotić, produkciju Bojan Šalamon Shalla, a tekst "Pukni zoro" napisala je Indira Levak. Pronašla je pravu formulu riječi kako dotaknuti svaku dušu i probuditi emocije.
"Ova pjesma kao stvorena je za dobre fešte, ne postoji čovjek koji se ne voli zabaviti i ponekad zapjevati s društvom. 'Pukni Zoro' je definitivno okidač i za one koji vole sjediti zavučeni u kutu. E, nema toga kad se pojavimo moji prijatelji iz benda Dyaco i ja! Svi su tada na nogama", objasnila nam je Indira koja je blistala na snimanju zahvaljujući svom glam timu Vikler i ruž te stajlingu koji potpisuje Martina Sporiš, a koji je unio akcent u bojama u cijelom konceptu spota koji je redatelj Marko Zeljković zamislio kao kontrast noći, koja uvijek krije dobru zabavu i mirne zore, koju su Indira i Dyaco dočekali u kutjevačkim podrumima.
"Naše tambure i Indirina energija savršena su kombinacija za dobru zabavu, to se dogodilo i na snimanju ove pjesme što mislim da se osjeti u zvuku, a sada vidi i u ovom spotu. Spremamo mi još puno toga za našu publiku", otkrio je za kraj Danijel Car iz Dyaca.

Podsjećamo se glazbom i onih domaćih pjevača i autora koji više i nisu stvaralački aktivni. Ravno do vas - četvrtkom od 14 sati.

O emisiji Ravno do vas

Pratimo događanja na glazbenoj sceni Slavonije i Baranje. Predstavljamo nova glazbena ostvarenja izvođača iz panonskog dijela Hrvatske. Gostuju glazbenici koji nam najavljuju svoje nove pjesme i aktivnosti, te planove u svojim karijerama.

Pročitaj više

Ravno do vas
Ravno do vas

HRT – Radio Osijek — Glazba, zabava

Pratimo događanja na glazbenoj sceni Slavonije i Baranje. Predstavljamo nova glazbena ostvarenja izvođača iz panonskog dijela Hrvatske. Gostuju glazbenici koji nam najavljuju svoje nove pjesme i aktivnosti, te planove u svojim karijerama.

Sljedeća emitiranja

Četvrtak, 23.05.2019. 14:15 - 14:50

Četvrtak, 30.05.2019. 14:15 - 14:50

Poslušajte

Emisija 16.05.2019.
Četvrtak, 16.05.2019 18:30

Emisija 09.05.2019.
Četvrtak, 09.05.2019 18:30

Emisija 02.05.2019.
Četvrtak, 02.05.2019 18:30

Emisija 25.04.2019.
Četvrtak, 25.04.2019 18:30