Emisija 19.03.2020.

Ravno do vas Ravno do vas
Džentlmeni (facebook Džentlmeni) Džentlmeni (facebook Džentlmeni)

Akvarel (press foto Croatia Records / Josip Grizbaher)

Nova pjesma Krleta i Inspektora ''Njinjinji'' govori o vječnoj potrazi glazbenika za stvaranjem hita. Tradicionalna pjesma ''Tandora'' u izvedbi jedinstvenog a capella sastava Akvarel dobila videospot. Novi singl i video objavili Džentlmeni. Gost emisije je Adrijana Baković.

DžentlmeniTi si ta (*NOVO*)

Krle i InspektoriNjinjinji (*NOVO*)

InstinktSuper je

Adrijana BakovićVrijedi za nas (GOST emisije)

AkvarelTandora (*NOVI SPOT*)

Nera MamićAlamo

………………………………………………………………………

Krle i Inspektori - Njinjinji
U vrijeme stalne potrage za novim pjevačkim talentima i hit pjesmama, Krle i Inspektori pokušali su dati svoj doprinos pjesmom neobičnog naziva u kojoj Krle govori o muci glazbenika i vječnoj potrazi za hitom. Kako ni oni nisu uspjeli u tome, napravili su pjesmu naziva ''Njinjinji''.
Kako je sve otišlo u krivom smjeru te kakva je situacija na našoj pop rock sceni govori Njinjinji, pjesma čudnog naziva i pronicljivog sadržaja zaraznog dance ritma karakterističnog za njihove hit singlove. Autorski je potpisuje Davor Kršćanski Krle koji je grupu osnovao prije desetak godina, a koja djeluje u sastavu: Moreno Platikosić (klavijature), Dino Krupilnicki (bas), Ivan Knežević (gitara), Davor Kršćanski (vokal), Ines Kršćanski (vokal, DJ). Svoj diskografski put započeli su 2009. godine debitantskim albumom Šarengrad objavljenim u izdanju Croatia Recordsa, a 2012. godine objavili su i drugi studijski album Ne vjeruj ogledalu, nazvanom po istoimenom hitu u kojem su ugostili rock legendu Gorana Barea.

Akvarel – Tandora
Kako najbolje nešto tradicionalno predstaviti mlađoj publici koja u svojem rječniku često nema zapisanu tu riječ? Uzeti tradicionalni napjev i upakirati ga u moderan, zanimljiv i jedinstven izraz koji će biti lako predstaviti široj publici. Upravo je to jedna plemenita misija a capella sastava Akvarel iz Osijeka koji već godinama svoje glasove koristi kao instrumente. A capella pjevanje u njihovoj izvedbi popraćeno je beatboxom koji je kao šlag na torti sa sedam kora.
Akvarelov novi singl je obrada tradicionalne slavonske pjesme Tandora za koju je snimljen i video spot u dobro poznatom okruženju, u Caffe baru Peppermint u Osijeku. Ovim putem zahvaljuju vlasniku Ignacu Krueziju i cijelom osoblju na susretljivosti i ljubaznosti. Video spot potpisuje njihov stalni suradnik Josip Grizbaher iz Cinematica Osijek.
Pjesma ''Tandora'' dolazi nakon godinu dana i prošlog singla ''Škripi đeram'', a nalazi se na Akvarelovom studijskom albumu ''Iz sveg klasa'', objavljenom u prosincu 2018. godine. Sve aranžmane potpisuje Olja Dešić, dugogodišnji suradnik, producent i izvrstan poznavatelj vokalne harmonije, ali i glasova i izričaja Akvarela. Album je snimljen u Hard Work studiju u Požegi (snimatelji: Ante Akrap, Olja Dešić, Damjan Pirović), miksan je u Studiju Maraton u Rijeci (miks Olja Dešić, asistenti Matko Margan i Tino Margan), a za mastering je bio zadužen Zoran Švigir iz studija Šišmiš, u Velikoj Gorici.
Akvarel čine: Ozana Tomić (sopran i umjetnička voditeljica), Nera Mamić (sopran), Tea Žagar (sopran), Marina Hlupić (alt), Marina Soldo (alt), Davor Solanović (tenor), Alan Marinić (bas), Vanja Hrvoje Dražić (vokalne udaraljke) i Tomislav Jambrešić (tonski tehničar).
Da je riječ o izvrsnim glazbenicima govori i činjenica kako neki od njih imaju i svoje solo karijere, pa su tako Nera Mamić i Vanja Hrvoje Dražić također dio Croatia Records obitelji te će za ovu izdavačku kuću i objaviti svoje albume.

Podsjećamo se glazbom i onih domaćih pjevača i autora koji više i nisu stvaralački aktivni. Ravno do vas - četvrtkom od 14 sati.

Emisija 19.03.2020.

O emisiji Ravno do vas

Pratimo događanja na glazbenoj sceni Slavonije i Baranje. Predstavljamo nova glazbena ostvarenja izvođača iz panonskog dijela Hrvatske. Gostuju glazbenici koji nam najavljuju svoje nove pjesme i aktivnosti, te planove u svojim karijerama.

Pročitaj više

Ravno do vas
Ravno do vas

HRT – Radio Osijek — Glazba, zabava

Pratimo događanja na glazbenoj sceni Slavonije i Baranje. Predstavljamo nova glazbena ostvarenja izvođača iz panonskog dijela Hrvatske. Gostuju glazbenici koji nam najavljuju svoje nove pjesme i aktivnosti, te planove u svojim karijerama.

Sljedeća emitiranja

Četvrtak, 09.04.2020. 14:10 - 14:54

Četvrtak, 16.04.2020. 14:10 - 14:54

Poslušajte

Emisija 02.04.2020.
Četvrtak, 02.04.2020 18:30

Emisija 26.03.2020.
Četvrtak, 26.03.2020 18:30

Emisija 19.03.2020.
Četvrtak, 19.03.2020 18:30

Emisija 12.03.2020.
Četvrtak, 12.03.2020 18:30