Emisija 19.03.2020.

Ravno do vas Ravno do vas
Džentlmeni (facebook Džentlmeni) Džentlmeni (facebook Džentlmeni)

Akvarel (press foto Croatia Records / Josip Grizbaher)

Nova pjesma Krleta i Inspektora ''Njinjinji'' govori o vječnoj potrazi glazbenika za stvaranjem hita. Tradicionalna pjesma ''Tandora'' u izvedbi jedinstvenog a capella sastava Akvarel dobila videospot. Novi singl i video objavili Džentlmeni. Gost emisije je Adrijana Baković.

DžentlmeniTi si ta (*NOVO*)

Krle i InspektoriNjinjinji (*NOVO*)

InstinktSuper je

Adrijana BakovićVrijedi za nas (GOST emisije)

AkvarelTandora (*NOVI SPOT*)

Nera MamićAlamo

………………………………………………………………………

Krle i Inspektori - Njinjinji
U vrijeme stalne potrage za novim pjevačkim talentima i hit pjesmama, Krle i Inspektori pokušali su dati svoj doprinos pjesmom neobičnog naziva u kojoj Krle govori o muci glazbenika i vječnoj potrazi za hitom. Kako ni oni nisu uspjeli u tome, napravili su pjesmu naziva ''Njinjinji''.
Kako je sve otišlo u krivom smjeru te kakva je situacija na našoj pop rock sceni govori Njinjinji, pjesma čudnog naziva i pronicljivog sadržaja zaraznog dance ritma karakterističnog za njihove hit singlove. Autorski je potpisuje Davor Kršćanski Krle koji je grupu osnovao prije desetak godina, a koja djeluje u sastavu: Moreno Platikosić (klavijature), Dino Krupilnicki (bas), Ivan Knežević (gitara), Davor Kršćanski (vokal), Ines Kršćanski (vokal, DJ). Svoj diskografski put započeli su 2009. godine debitantskim albumom Šarengrad objavljenim u izdanju Croatia Recordsa, a 2012. godine objavili su i drugi studijski album Ne vjeruj ogledalu, nazvanom po istoimenom hitu u kojem su ugostili rock legendu Gorana Barea.

Akvarel – Tandora
Kako najbolje nešto tradicionalno predstaviti mlađoj publici koja u svojem rječniku često nema zapisanu tu riječ? Uzeti tradicionalni napjev i upakirati ga u moderan, zanimljiv i jedinstven izraz koji će biti lako predstaviti široj publici. Upravo je to jedna plemenita misija a capella sastava Akvarel iz Osijeka koji već godinama svoje glasove koristi kao instrumente. A capella pjevanje u njihovoj izvedbi popraćeno je beatboxom koji je kao šlag na torti sa sedam kora.
Akvarelov novi singl je obrada tradicionalne slavonske pjesme Tandora za koju je snimljen i video spot u dobro poznatom okruženju, u Caffe baru Peppermint u Osijeku. Ovim putem zahvaljuju vlasniku Ignacu Krueziju i cijelom osoblju na susretljivosti i ljubaznosti. Video spot potpisuje njihov stalni suradnik Josip Grizbaher iz Cinematica Osijek.
Pjesma ''Tandora'' dolazi nakon godinu dana i prošlog singla ''Škripi đeram'', a nalazi se na Akvarelovom studijskom albumu ''Iz sveg klasa'', objavljenom u prosincu 2018. godine. Sve aranžmane potpisuje Olja Dešić, dugogodišnji suradnik, producent i izvrstan poznavatelj vokalne harmonije, ali i glasova i izričaja Akvarela. Album je snimljen u Hard Work studiju u Požegi (snimatelji: Ante Akrap, Olja Dešić, Damjan Pirović), miksan je u Studiju Maraton u Rijeci (miks Olja Dešić, asistenti Matko Margan i Tino Margan), a za mastering je bio zadužen Zoran Švigir iz studija Šišmiš, u Velikoj Gorici.
Akvarel čine: Ozana Tomić (sopran i umjetnička voditeljica), Nera Mamić (sopran), Tea Žagar (sopran), Marina Hlupić (alt), Marina Soldo (alt), Davor Solanović (tenor), Alan Marinić (bas), Vanja Hrvoje Dražić (vokalne udaraljke) i Tomislav Jambrešić (tonski tehničar).
Da je riječ o izvrsnim glazbenicima govori i činjenica kako neki od njih imaju i svoje solo karijere, pa su tako Nera Mamić i Vanja Hrvoje Dražić također dio Croatia Records obitelji te će za ovu izdavačku kuću i objaviti svoje albume.

Podsjećamo se glazbom i onih domaćih pjevača i autora koji više i nisu stvaralački aktivni. Ravno do vas - četvrtkom od 14 sati.

O emisiji Ravno do vas

Pratimo događanja na glazbenoj sceni Slavonije i Baranje. Predstavljamo nova glazbena ostvarenja izvođača iz panonskog dijela Hrvatske. Gostuju glazbenici koji nam najavljuju svoje nove pjesme i aktivnosti, te planove u svojim karijerama.

Pročitaj više

Ravno do vas
Ravno do vas

HRT – Radio Osijek — Glazba, zabava

Pratimo događanja na glazbenoj sceni Slavonije i Baranje. Predstavljamo nova glazbena ostvarenja izvođača iz panonskog dijela Hrvatske. Gostuju glazbenici koji nam najavljuju svoje nove pjesme i aktivnosti, te planove u svojim karijerama.

Najave
Ravno do vas

Ravno do vas

Četvrtak, 21.01.2021. 14:10 - 14:54

Noelle je novo ime na hrvatskoj sceni iza kojeg glasom i plesom stoji Osječanka Ivana Crnković. Đakovački bend Cotyda na novoj pjesmi ugostio Branka Ilakovca iz Slavonia Banda. Mladi vinkovački ...

Sve najave
Poslušajte

Najbolje domaće pjesme iz 2020. godine
Četvrtak, 14.01.2021 18:30

Emisija 07.01.2021.
Četvrtak, 07.01.2021 18:30

Emisija 24.12.2020.
Četvrtak, 24.12.2020 18:30

Emisija 17.12.2020.
Četvrtak, 17.12.2020 18:30