Emisija 15.10.2020.

Ravno do vas Ravno do vas
Akvarel (foto: facebook / Šiki) Akvarel (foto: facebook / Šiki)

Garavi (foto: facebook)

Gost emisije je Silvio Cvitković pjevač sastava Garavi. Poslušajte ''Pelin i med'' Dine Dvornika u sjajnoj a capella izvedbi Akvarela. Tamburaški duo ZiD predstavlja autorsku skladbu ''Čuvari plamena''.

Jovalius - Koliko vrijede uspomene (2019.)

AkvarelPelin i med (*NOVO*)

Vintage Tape - Kolačići (2019.)

Garavi (GOST emisije Silvio Cvitković)
Raj
Dama

ZiDČuvari plamena (*NOVO*)

Gazde & Vedrana Vukojević - Dat će Bog i bolje dane (2011.)
…………………………………………………………….…………………………………………………………….………………………………..

Grupa Jovalius je osnovana u listopadu 2010. godine u Valpovu, što se odražava i u njihovom imenu, jer nosi korijene rimskog naziva grada Valpova. Nakon što su svoj repertoar bazirali na prepjevima, svoje dugogodišnje iskustvo i znanje odlučili su ugraditi u vlastite pjesme, najavljuju album prvijenac, a jedinstvenim višeglasjima članovi Jovaliusa žele na hrvatsku pop-rock scenu donijeti svježinu, različitost i jednu novu vrstu energije.
Grupa je do sada objavila 2 samostalna singla ''Koliko vrijede uspomene'' i ''Ne zovi me više'', a treći će singl ''Na pola'' radijsku premijeru imati sutra, u petak iza 14 sati u programu Radio Osijeka.
Svoju 10. godišnjicu valpovačka grupa Jovalius proslavit će velikim koncertom u subotu, 17. listopada ispred dvorca Prandau-Normann, s početkom u 19 sati. Ovim besplatnim koncertom žele zahvaliti svom rodnom gradu, svim simpatizerima grupe, a ponajviše prijateljima i suradnicima koji su im u prvih 10 godina na bilo koji način nesebično pomogli.

''Pelin i med'', veliki hit Dine Dvornika s njegovog zadnjeg studijskog albuma, novi je singl osječkog a capella sastava Akvarel i prvi nakon albuma ''Iz sveg klasa'' objavljenog krajem 2018. godine.
Kako kažu članovi Akvarela, pjesma je u isto vrijeme i teška i laka, odnosno mami i osmijeh i suze.
'Divan tekst, divna glazba, a u našem slučaju i divan aranžman Olje Dešića u kojem je pokušao sve navedeno pretočiti u vokalnu interpretaciju i na naše veliko zadovoljstvo u tome uspio. Ova pjesma je zaslužila nova rađanja, bez obzira što smo svi svjesni da je interpretacija Dina Dvornika nešto neponovljivo.', rekli su iz Akvarela.
Tako je Pelin i med dobio jednu netipičnu interpretaciju koja je snimana u požeškom studiju Hard Work, dok ju je aranžirao, miksao i producirao Olja Dešić u svojem Studiju Maraton u Rijeci. Za mastering je zaslužan Zoran Švigir iz studija Šišmiš u Velikoj Gorici.

Tamburaški duo ZiD rezultat je dugogodišnjeg poznanstva dvojice glazbenika, Zvonimira Tonkovića i Darka Čuvidića.
Na tamburi kao osnovnom izražajnom sredstvu odsvirali su autorsku skladbu ''Čuvari plamena'', a video produkciju spota potpisuje Josip Atalić. Zvonimir Tonković i Darko Čuvidić upoznali su se 2008. na Šokačkoj rapsodiji, a 12 godina kasnije ponovno su uhvatili tambure i zasvirali, ali ovaj puta su to i zabilježili.
Tambura im je osnovno izražajno sredstvo, ali ne i jedino, jer ovaj duo se temelji na jednostavnoj ideji dvojice glazbenika – pokušajmo svirati nešto lijepo, jer ljudi su željni lijepe glazbe. Kažu da udaljenost nije problem pri stvaranju, naime - jedan živi u Osijeku, a drugi u Otočcu.
Darko Čuvidić, osim rada u školi i sviranja u tamburaškom sastavu Džentlmeni, sklada modernu pop-etno glazbu na tamburi te radi i snima obrade klasične i filmske glazbe. Također je i redoviti predavač na seminarima folklora, smjer tambure i tambure samice u Vinkovcima i Otočcu.
Zvonimir Tonković kao član Opustria snimio je CD ozbiljne glazbe pod nazivom ''The art of tambura'', sudjelovao je u radu orkestra 100 tamburaša te se na koncu okušao u etno i zabavnoj glazbi kao izvođač i autor glazbe. Od vlastitih kompozicija najpoznatije su etno fantazija ''Velebitska praskozorja'', ''Sjene'' za tamburaški orkestar te poznata Božićna pjesma ''Osam sobova'' za koju je napisao tekst i glazbu.

Podsjećamo se glazbom i onih domaćih pjevača i autora koji više i nisu stvaralački aktivni. Ravno do vas - četvrtkom od 14 sati.

Emisija 15.10.2020.

O emisiji Ravno do vas

Pratimo događanja na glazbenoj sceni Slavonije i Baranje. Predstavljamo nova glazbena ostvarenja izvođača iz panonskog dijela Hrvatske. Gostuju glazbenici koji nam najavljuju svoje nove pjesme i aktivnosti, te planove u svojim karijerama.

Pročitaj više

Ravno do vas
Ravno do vas

HRT – Radio Osijek — Glazba, zabava

Pratimo događanja na glazbenoj sceni Slavonije i Baranje. Predstavljamo nova glazbena ostvarenja izvođača iz panonskog dijela Hrvatske. Gostuju glazbenici koji nam najavljuju svoje nove pjesme i aktivnosti, te planove u svojim karijerama.

Najave
Ravno do vas

Ravno do vas

Četvrtak, 22.10.2020. 14:10 - 14:54

Novi singl ima valpovački bend Jovalius. Gost emisije je Ivana Karadža, pjevač sastava Posegana. .

Sve najave
Poslušajte

Emisija 15.10.2020.
Četvrtak, 15.10.2020 18:30

Emisija 08.10.2020.
Četvrtak, 08.10.2020 18:30

Emisija 01.10.2020.
Četvrtak, 01.10.2020 18:30

Emisija 24.09.2020.
Četvrtak, 24.09.2020 18:30