Emisija 01.04.2021.

Ravno do vas Ravno do vas
Mia Dimšić (press foto Croatia Records / Damir Bačić) Mia Dimšić (press foto Croatia Records / Damir Bačić)
Džentlmeni (press foto Croatia Records) Džentlmeni (press foto Croatia Records)
Bekka (press foto yem.) Bekka (press foto yem.)
Trag (press foto Heksagon Music) Trag (press foto Heksagon Music)

Mia Dimšić objavila sedmi singl s albuma ''Sretan put''. Povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu, grupa Fluentes u suradnji s mamom dječaka Gregora snimili su himnu za udrugu Dar iz Osijeka. Džentlmeni 'popili' slatki otrov samo zbog ljubavi. Predstavljamo vukovarski blues rock band Trag i mladu pjevačica iz Vinkovaca - imena Bekka.

Colonia & Slavonia Band – Zlatni dvori (2016.)

DžentlmeniSlatki otrove (*NOVO*)

Vigor – Marija (2017.)

MiaPomalo slučajno (*NOVO*)

Fluentes feat. Gregorova mama – Plavi svemir (*NOVO*)

TragDjeca sa zvijezda (*NOVO*)

Z++Moj svijet (2021.)

BekkaŽelim (*NOVO*)
…………………………………………………………….…………………………………………………………….………………………………..

Džentlmeni – Slatki otrov
'Hej, slatki otrove, želim te, a ne smijem' – riječi su nove pjesme Džentlmena koja poziva na ples i podiže raspoloženje. Već dugi niz godina Džentlmeni uspješno spajaju zvuk slavonske tambure i popa. Potvrđuju to i česti boravci na top listama, a preslušavajući njihova dva albuma koja su do sada objavili možete provjeriti njihovu kvalitetu.
Pjesma ''Slatki otrove'' dolazi nakon ''Ne mislit na tebe'' koja se nalazi na kompilaciji 16. glazbenog festivala Šokačke pisme Županja 2021. Džentlmeni su nedavno potpisali i novi ekskluzivni ugovor za Croatia Records te osim albuma autorskih pjesama najavili i objavljivanje albuma obrada nekih od najvećih regionalnih hitova. Definitivno, slijedeći mjeseci, ali i godina bit će u znaku najvećih džentlmena među tamburašima.

Mia – Pomalo slučajno
''Pomalo slučajno'' sedmi je singl s Mijinog albuma ''Sretan put'' nominiranog u kategoriji najboljeg pop albuma za glazbenu nagradu Porin.
'U slučajnosti ne vjerujem, ali ljudskom oku se svaki mali korak i svaki mali potez kistom na slici života čine slučajnim. Ne mislim da u tom vrtlogu postoji bilo kakva nasumičnost – čak i u nezgodama se trudim vidjeti balans i harmoniju kojima je lakše težiti ako se povremeno konzultiramo sa svojim mudrim unutarnjim glasom i intuicijom. Sve sam to pokušala izreći na jednostavan i bezbrižan način', poručila je Mia.

Fluentes – Plavi svemir
2. travnja je Svjetski je dan svjesnosti o autizmu. To je dan koji nas podsjeća da postoje ljudi puni neizrečenih osjećaja, drugačijih svjetova i beskrajne začudnosti koja je skrivena u do sada neobjašnjivom stanju ljudskog duha i svijesti koje se zove autizam.
Osječka Udruga ''Dar'' (čiji su članovi roditelji djece s autizmom) kontaktirala je Gorana Boškovića iz benda Fluentes te ga pitali bi li htio uglazbiti stihove majke iz udruge kako bi Udruga imala svoju himnu, svoj poklik i svoje glasno 'TU SMO!'.
Goran ju je uglazbio, snimio video koji je objavio na društvenim mrežama, a nakon toga jedini logični
korak bio je snimiti pjesmu sa svojim bendom kako bi ove godine Udruga ''Dar'' bila još glasnija, još dalekosežnija i još prisutnija. Majka dječaka Gregora, Daliborka Pavošević napisala je stihove pjesme ''Plavi svemir'' pokušavajući riječima opisati što njen sin proživljava i kako doživljava svijet oko sebe, dok je Goran glazbom pokušao izreći i tugu i radost i strah koje proživljavaju roditelji djece s autizmom.

Trag – Djeca sa zvijezda
Vukovarski blues rock band Trag svoje glazbeno putovanje započinju žestokim singlom "Djeca sa zvijezda".
Autori pjesme su članovi benda. Njihov zvuk je karakterističan i bogat. Pored snažnih gitara i bass gitare, čvrsti punk ritam na bubnju pruža energiju i vibru koja podsjeća na stari zvuk ex-yu bendova s početka novog vala.
Tekstovi benda Trag su socijalno-društvene tematike imaju motivirajuću poruku i zadatak osvijestiti ljude o problemima našeg društva te potaknuti na toleranciju i razumijevanje.

Bekka – Želim
Mlada pjevačica iz Vinkovaca - pod imenom Bekka, u suradnji s Pocket Palmom objavila je svoj prvi singl ''Želim''.

Podsjećamo se glazbom i onih domaćih pjevača i autora koji više i nisu stvaralački aktivni. Ravno do vas - četvrtkom od 14 sati.

Emisija 01.04.2021.

O emisiji Ravno do vas

Pratimo događanja na glazbenoj sceni Slavonije i Baranje. Predstavljamo nova glazbena ostvarenja izvođača iz panonskog dijela Hrvatske. Gostuju glazbenici koji nam najavljuju svoje nove pjesme i aktivnosti, te planove u svojim karijerama.

Pročitaj više

Ravno do vas
Ravno do vas

HRT – Radio Osijek — Glazba, zabava

Pratimo događanja na glazbenoj sceni Slavonije i Baranje. Predstavljamo nova glazbena ostvarenja izvođača iz panonskog dijela Hrvatske. Gostuju glazbenici koji nam najavljuju svoje nove pjesme i aktivnosti, te planove u svojim karijerama.

Najave

Ravno do vas

Četvrtak, 22.04.2021. 14:10 - 14:54

Katapultiramo vas na slavonsku glazbenu scenu '90-tih, pjesmama Opće opasnosti, Vatre, Daria Plevnika, Majki, Gužve u 16-ercu, Letećeg odreda, Gradske djece i Passage Banda. Slušamo pjesme s njihovih debitantskih albuma.

Sve najave
Poslušajte

Emisija 15.04.2021.
Četvrtak, 15.04.2021 18:30

Emisija 08.04.2021.
Četvrtak, 08.04.2021 18:30

Emisija 01.04.2021.
Četvrtak, 01.04.2021 18:30

Emisija 25.03.2021.
Četvrtak, 25.03.2021 18:30