Emisija 15.01.2019.

Emisija 15.01.2019.

Mahkey''Dijasportskom'' podržava kauboje na svjetskom rukometnom prvenstvu. Tomislav Goluban objavio deseti studijski album. Novi, darkwave, electronic singl ima Nina Kraljić. Emir Bukovica novom pjesmom predstavlja solo projekt Bukowskee. ''Čudesna noć'' Alena Vitasovića na Zagrebačkom festivalu. Đani Stipaničev zatvara priču albuma ''Bajke'' posljednjim singlom. Nove pjesme imaju Damir Kedžo i Kuzma & Shaka Zulu. Trećim singlom White on White predstavlja album prvijenac.

Kuzma & Shaka Zulu – Opet je zima

Bukowskee – Amman (66. Zagrebački festival)

Mahkey – Dijasportska

Patricia Gašparini – Sve do neba

Damir Kedžo – Srce mi umire za njom (66. Zagrebački festival)

Tomislav Goluban – One Way Ticket

White on White – Grey Hair

Nina Kraljić – Lava (66. Zagrebački festival)

Sergej Ćetković – Dio života

Alen Vitasović – Čudesna noć (66. Zagrebački festival)

Đani Stipaničev – Budi nevjerna

Ibrahim Muslić – Ne dam na nas
Jole - Godišnjica
Klapa More - Nije vrijedno sine moj
Dominik Novinc - U mirnu noć
Andreja, Rundek & Ekipa Ftičeki - Mura Mura

.........................................................................

Kuzma & Shaka Zulu
Kuzma & Shaka Zulu, majstori s mora i doktori puknuća, predstavljaju novu pjesmu "Opet je zima", svojevrsni nastavak pjesme "Ljeto" koja je prošle godine uspješno plovila radijskim eterom. Nakon što su krajem rujna u Tvornici kulture proslavili 25 godina postojanja, Kuzma & Shaka Zulu vraćaju se u Zagreb, 9. ožujka u klub Sax .

Bukowskee
Emir Bukovica, frontmen benda Emir & Frozen Camels, novu pjesmu svog solo glazbenog projekta Bukowskee, predstavit će na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu. ''Amman'' je potpuno intimna priča autora, ogoljenih emocija, strahova i osjećaja, posvećena tek rođenoj kćerkici. S druge strane, potpuno razumljiva i univerzalna priča o čistoj ljubavi i bliskom ljudskom odnosu.

Mahkey – Dijasporska
Da je svjetsko rukometno prvenstvo započelo, da kauboji već tresu protivničke mreže… znamo! Prigodnu pjesmu ''Dijasporska'' koja podiže navijački duh na novu razinu snimio je Mahir Kapetanović Mahkey.

Patricia Gašparini – Sve do neba
Prvi počeci glazbene karijere Patricie Gašparini krenuli su 2003.godine nastupom u jednom reality TVshow-u. Zatim su slijedili dječji festivali na kojim je redovito osvajala nagrade žirija i publike. Osim brojnih nastupa, koncerata u sklopu osnovne i srednje škole ostvarila je suradnja s Marijom Šimunović, ali i . 
Davorom Toljom.
2009. godine Patricia je dospjela u top 16 prve sezone glazbenog showa Hrvatska traži zvijezdu. Iste godine postala je redoviti član škole modernog pjevanja ''Vocal Studio Maraton'' Olje Dešića u Rijeci, koja joj je pružala brojne nastupe, koncerte i studijska snimanja. Od 2011. godine krenule su suradnje s
talijanskim producentima, Dj-evima house glazbe. Osim pjevanja bavi se pisanjem pjesama i plesom.
U suradnji sa Draženom Scholz i njegovim team-om, Patricia Gašparini trenutno radi na autorskim pjesmama, naslov prvog singla je ''Sve do neba''.

Damir Kedžo
Damir Kedžo je spreman za ovogodišnji 66. Zagrebački festival, gdje će predstaviti, kako kaže, epsku baladu "Srce mi umire za njom".

Tomislav Goluban
Deseti studijski album, "Chicago Rambler", Tomislav Goluban prvi puta u karijeri objavio je na isti dan u svojoj matičnoj državi i u SAD-u. Album je snimljen u Chicagu s tamošnjom ekipom glazbenika, uživo u dva poslijepodneva tijekom siječnja 2018. Opušten i svoj, Goluban se nije morao puno mučiti u studiju da se stopi s fenomenelnom američkom ekipom. Njegov osobni glazbeni štih, sjajno se uklopio u pravi električni Chicago blues i upravo to možemo čuti kroz 12 pjesama koje potpisuje sam Tomislav Goluban. Nakon “Locked Heart”, za drugi singl s albuma je izabrana pjesma ”One Way Ticket” za koju je snimljen animirani videospot.

White On White
Prije nešto više od godinu dana hrvatskoj se glazbenoj sceni singlom prvijencem ‘Mirage’ kao White on White predstavio riječki kantautor Marko Rogić, a ujedno najavio i album ‘Out of nowhere’. Kako kaže Marko, projekt se dogodio sasvim slučajno, pa je u tom kontekstu i dobio ime ‘Out of nowhere’. Osim najavnog singla s ovog materijala imali smo prilike čuti i pjesmu ''This war'', a upravo je treći singl ''Grey hair'' ishodište i podloga albuma čiju okosnicu čine iz života istrgnute, iskrene priče nastale jednostavnim kantautorskim ključem bliskim prizvuku countrya i americane.

Nina Kraljić
Darkwave, electronic, ambijentalna pjesma ''Lava'' koju će Nina Kraljić predstaviti na 66. Zagrebačkom festivalu, pretočena je u zanimljiv video. I ova nova pjesma je nastavak kreativnosti i nespustanosti kojoj Nina teži u glazbi, ali opet s dubokom, i nikad jednodimenzioniranom porukom.

Sergej
Novi singl s još uvijek aktualnog albuma ''Moj svijet'' Sergeja Ćetkovića je pjesma ''Dio života''. Ovo je 11. videospot s ovog 6. Sergejovog studijskog materijala.

Alen Vitasović
Tužnu ljubavnu pjesmu, prepunu čežnje i boli, Alen Vitasović će predstaviti na predstojećem Zagrebačkom festivalu, 25. siječnja.
25 godina karijere, tijekom koje je ostao vjeran sebi i svom prepoznatljivom izričaju, Alen je proslavio prošle godine rasprodanim, dvostrukim koncertom u zagrebačkom Saxu, a sve skupa ponoviti će novim zagrebačkim nastupom na istom mjestu 16. ožujka. ''Čudesna noć'' naslov je nove pjesme Alena Vitasovića.

Đani Stipaničev
Đani Stipaničev je u radijski eter pustio pjesmu ''Budi nevjerna'', posljednji singl sa svojeg aktualnog albuma ''Bajke''.

Predstavljamo vam nove pjesme, prenosimo svježe informacije o našim glazbenicima, preslušavamo nove domaća albume, najavljujemo glazbena događanja u našem gradu, ali i šire.
Ako želite biti u tijeku i ne propustiti nove informacije iz glazbenoga svijeta budite uz nas utorkom od 14,10 do 14,55.

O emisiji Slušaj i uživaj

Poslušajte što ima novoga u svijetu glazbe. Predstavljamo nove pjesme, prenosimo svježe informacije o našim glazbenicima, preslušavamo nove albume, najavljujemo glazbena događanja. Puno nove hrvatske glazbe s malo priče.

Pročitaj više

Slušaj i uživaj
Slušaj i uživaj

HRT – Radio Osijek — Glazba, zabava

Poslušajte što ima novoga u svijetu glazbe. Predstavljamo nove pjesme, prenosimo svježe informacije o našim glazbenicima, preslušavamo nove albume, najavljujemo glazbena događanja. Puno nove hrvatske glazbe s malo priče.

Najave

Slušaj i uživaj

Utorak, 23.04.2019. 14:15 - 14:45

Nina Romić novim singlom predstavlja projekt Femme nouvelle kojim se promovira žensko kantautorstvo. Divlje Jagode novom verzijom pjesme "Zbog tebe draga" najavljuju slavljeničku turneju.

Sve najave