Emisija 23.04.2019.

Emisija 23.04.2019.

Stjepan Lach (press foto Bonton Music)

Nina Romić novim singlom predstavlja projekt Femme nouvelle kojim se promovira žensko kantautorstvo. Ivana Kindl i Aftershock obradili pjesmu s kultnog albuma Dine Dvornika ''Kreativni nered''. Nošen životnom srećom i zadovoljstvom Stjepan Lach objavio četvrti singl. Remi gošća na novoj pjesmi Zdenke Kovačiček. Dosada predstavljene singlove, ali i nove pjesme grupa Ocean objedinila na svom debitantskom dvostrukom albumu. Divlje Jagode novom verzijom pjesme "Zbog tebe draga" najavljuju slavljeničku turneju. Letu štuke pustili ''Toplu vodu'', naslovnu temu s novog albuma. Nakon uspješnog stvaralačkog i sviračkog izražavanja kroz projekt Chui i grupu Mangroove Toni Starešinić pustio prvu samostalnu instrumentalnu temu.

Stjepan Lach – Slavimo ljubav

Ivana Kindl & Aftershock - Nisam mogla s njim

Nina Romić – Crno

Zdenke Kovačiček ft. Remi - Pozitivan primjerak

Ocean – Sve što volim tvoje oči čuvaju (novi ALBUM ''Kad me pogledaš'')

Dorotea Dumenčić - Prva i posljednja

Letu štuke – Topla voda

Divlje Jagode – Zbog tebe draga

Toni Starešinić – Tema vlaka 216 (Train 216 Shuffle)

Mrtvo Zvono feat. Otpisanimator – Zvučim kao pas
Cloud 68 – Supermarket
Zwouk – (novi ALBUM ''Do kraja bola'')
Peter Mlakar – (novi ALBUM ''PeterParadox'')
Ema Gagro – Redemption (novi VIDEO SPOT)
Klapa Sv.Juraj HRM – Uskrsna radost

Stjepan Lach – Slavimo ljubav
Posebnom emocijom u glasu Stjepan Lach otpjevao je novu pjesmu ''Slavimo ljubav'' čiji ga je tekst duboko ganuo jer se više no ikada može poistovjetiti sa stihovima 'slavimo ljubav koja živi između nas, držimo sreću među našim prstima' obzirom da je prije dva mjeseca postao otac. Stjepan dokazuje kako je moguće usporedno voditi lijep obiteljski život i graditi glazbenu karijeru koja se temelji na kvalitetnim pjesmama u kojima njegov topao i prepoznatljiv vokal dolazi do punog izražaja. Singlove ''Nije važno'', ''Prava razlika'' i ''Više od ljubavi'' publika je odlično prihvatila, a Stjepan vjeruje da će se mnogi dobri ljudi pronaći i u najnovijoj pjesmi ''Slavimo ljubav'' jer nosi zaista pozitivnu poruku.

Ivana Kindl & Aftershock - Nisam mogla s njim
Vokalistica moćnog i raskošnog glasa i dvojica vrsnih instrumentalista u potrazi za prvom pjesmom u koju će unijeti svoj talent i iznijeti je na svoj način zaustavili su se kod kralja funka. Dino Dvornik objavio je 1990. godine danas kultni album "Kreativni nered" i upravo je pjesma s tog albuma mjesto s kojeg kreće novi projekt na hrvatskoj glazbenoj sceni. "Nisam mogao s njom" postala je "Nisam mogla s njim", vokalistica je Ivana Kindl, a instrumentalisti su Mario Rašić i Nebojša Buhin.

Nina Romić - Crno
S albuma "Sloboda" Nine Romić dolazi novi singl "Crno", još jedno autorsko djelo hvaljene glazbenice. Kontrast glazbe i tekst zasigurno će privući pažnju slušatelja, a tematika će biti bliska širokom auditoriju.
'Pjesma "Crno" nastala je kao iskren odgovor na naizgled bezizlazne situacije koje svatko od nas ponekad proživljava. Dobre dane često ni ne zamjetimo, a kada se loše osjećamo mislimo da je sve oko nas crno. Upravo se odigravala jedna takva situacija u mojoj glavi kada sam napisala ovu pjesmu. Sutradan, sve je bilo zaboravljeno, no ono što je ostalo jest ova pjesma.' - objašnjava nam Nina Romić.
A ovim singlom jedna od nositeljica ženskog kantautorstva u Hrvatskoj pridružuje se i projektu Femme Nouvelle koji za cilj ima promociju upravo žena - autorica.

Zdenke Kovačiček ft. Remi - Pozitivan primjerak
Zdenka Kovačiček je krajem prošle godine singlom ''Jutarnja frka'' potvrdila da radi na novim pjesmama, te da je obnovila suradnju s autorom Markom Tomasovićem. Ideja je da cijela priča bude zaokružena novim albumom.
Mirela Priselac Remi (Elemental) gošća je Zdenki Kovačiček na novom singlu ''Pozitivan primjerak'', pjesmi o 'maminim sinovima' i snazi samosvjesne žene.

Ocean – Sve što volim tvoje oči čuvaju (novi ALBUM ''Kad me pogledaš'')
Splitski bend Ocean početkom travnja je predstavio dupli album pod nazivom "Kad me pogledaš". Riječ je o radiofoničnom i pitkom albumu na kojem je grupa objedinila nove pjesme s ranije predstavljenim singlovima. Ukupno 20 pjesama na dva CD-a dobar je materijal za sve ljubitelje pravih urbanih 'morskih' balada, brzih i plesnih pop & funky singlova s melodičnim sax dionicama te snažnim pjevačkim refrenima.

Dorotea Dumenčić - Prva i posljednja 
Na ovogodišnjem CMC festivalu nastupit će Dorotea Dumenčić koja je svoja prva iskustva pjevačkih nastupa stekla na lošinjskom festivalu ''Mići gardelini'' na kojem je nastupala dugi niz godina. Bila je članica nekoliko bendova na otoku od svoje 10-te godine pa sve do danas. Prošle (2018.) godine mogli smo ju gledati u glazbenom showu "Zvijezde".
Nakon prvog singla ''Ako je ovo ljubav'' objavljenog ove godine, Dorotea Dumenčić novu će pjesma "Prva i posljednja" predstaviti na ovogodišnjem CMC festivalu u Vodicama početkom lipnja.

Letu štuke – Topla voda
Krajem prošle godine sarajevski bend Letu štuke je objavio četvrti album ''Topla voda'' na kojem je 9 pjesama koje potpisuje autor i vođa sastava Dino Šaran. Posebna ritmom i atmosferom najnoviji singl je naslovna pjesma novog materijala ''Topla voda'', koja kroz pitanja od životne važnosti nosi jasnu i jednostavnu poruku: bitna je ravnoteža.

Divlje Jagode - Zbog tebe draga
"Zbog tebe draga" novi je singl kojim kultni bend Divlje Jagode najavljuje novi album, ali i turneju kojom slave 40 godina rock'n'rolla. U pitanju je remake pjesme s albuma "Labude kad rata ne bude" iz 1994., što je treći singl s nadolazećeg studijskog albuma koji će osim novim pjesmama, obradovati fanove i ljubitelje dobrog zvuka starim hitovima koji su dobili sasvim novu dimenziju i zvuk za proslavu 40 godina ove male Divlje družine.

Toni Starešinić – Tema vlaka 216 (Train 216 Shuffle)
Tonija Starešinića znamo iz bendova Chui i Mangroove, a prati i Josipu Lisac i Edu Maajku. No unatoč gustom rasporedu,Toni je napravio i svoj prvi soundtrack za dokumentarni serijal čije albumsko izdanje najavljuje singl i spot ''Tema vlaka 216''. Digitalno i vinilno izdanje ovog soundracka bit će objavljeno na jesen, a na tom izdanju će se Toniju pridružiti i glazbeni gost - trubač Andrej Jakuš.
Glazba Tonija Starešinića je ambijentalnog elektro-akustičnog karatkera, odnosno Toni ju opisuje kao glazbu u slikama jer se ne radi o klasičnim kompozicijama:
'S jedne strane sam s klavijaturama pokušao doslovce dočarati zvukove iz stvarnosti, a s druge strane sam pokušao opisati tu jednu emocionalnu i duhovnu stranu koju inače ne čujemo, ali osjećamo.'

Predstavljamo vam nove pjesme, prenosimo svježe informacije o našim glazbenicima, preslušavamo nove domaća albume, najavljujemo glazbena događanja u našem gradu, ali i šire.
Ako želite biti u tijeku i ne propustiti nove informacije iz glazbenoga svijeta budite uz nas utorkom od 14,15 do 14,45.

O emisiji Slušaj i uživaj

Poslušajte što ima novoga u svijetu glazbe. Predstavljamo nove pjesme, prenosimo svježe informacije o našim glazbenicima, preslušavamo nove albume, najavljujemo glazbena događanja. Puno nove hrvatske glazbe s malo priče.

Pročitaj više

Slušaj i uživaj
Slušaj i uživaj

HRT – Radio Osijek — Glazba, zabava

Poslušajte što ima novoga u svijetu glazbe. Predstavljamo nove pjesme, prenosimo svježe informacije o našim glazbenicima, preslušavamo nove albume, najavljujemo glazbena događanja. Puno nove hrvatske glazbe s malo priče.