Emisija 18.05.2021.

Emisija 18.05.2021.

Foto: FB Ischariotzcky

''Ide bolja godina'' – poručio je Ivan Zak i otvorio novo poglavlje karijere. Anezi objavila dupli debitantski album. Nikolina Kovačević na novom početku otvara ''Srce''. Breljanski sastav Ischariotzcky spojio klasiku sa svojim već prepoznatljivim indie pop zvukom. Novu autorsku pjesmu ima Hari Rončević. Svestrani Varaždinac Zvonimir Detelj objavio singl prvijenac. Riječanin Zdravko Medek predstavio pjesmu koja govori o vedrom pogledu na bolni prekid. Stigla nam je "Uspavanka" Sandra Bačića u izvedbi Adari.

N I K O L I N A – Srce

Ischariotzcky – Fury of the Nile

Anezi – Volim te (novi ALBUM ''100 je razloga'')

Ivan Zak – Ide bolja godina

Zvonimir Detelj – Kaži da me voliš

Adari – Uspavanka

Hari Rončević – Sve smo mi u pakao pretvorili

Zdravko Medek feat. Ivan Šibenik – Ponovo sam

Grupa Mačke – Zemlja plače
Vedran Roguljić – Dođi
Zoran Primjer – Agramer
Grgur Višić – Neki drugi ljudi
Veni Vidi Whiskey – Born To Be Free

..........................................................

Nikolina Kovačević, umjetničkog imena N I K O L I N A, talentirana je mlada glazbenica koju je publika imala prilike čuti uživo na nastupima grupa Mayales, F5 ili Dementronomes i uvjeriti se u specifičnost njenog glasa. Ostvarila je i zapažene suradnje s Vannom, Zdenkom Kovačićek, Marinom Ivanovićem te Big bandom HRT-a, a oduševila je nastupima u showu Hrvatska traži zvijezdu. Nikolina svoju solo karijeru najavljuje pjesmom ''Srce''.

Breljanski sastav Ischariotzcky ima novi singl u kojem su se odvažili spojiti klasiku s već prepoznatljivim indie pop zvukom koji je njegovao u svojim dosadašnjim skladbama. Glazbena suradnja sada je ostvarena s violinistom Borisom Tajmom, autorom gudačkih dionica koje su doprinijele filmskom dojmu cijele pjesme ''Fury of the Nile''.

Iz malog istarskog Vrsara stigla je u Zagreb s velikom snovima... ''100 JE RAZLOGA''. Anezi je napravila ozbiljan temelj za svoju glazbenu karijeru i objavila DUPLI debitantski album, uz koji ističe 'Uvijek pjevam što osjećam, mislim ili zastupam'.

Glazbenik i kantautor Ivan Zak baladom zarazne melodije pod nazivom “Ide bolja godina” otvara novo poglavlje svoje bogate karijere. Jedan od najpopularnijih domaćih izvođača publiku već godinama oduševljava svojim bezvremenskim hitovima, a da je zaista pred njim dosad najbolje razdoblje dokazao je i pokrenuvši vlastitu diskografsku kuću IZ Records, uz dosadašnju produkcijsku kuću IZ Music & Videos. Upravo pjesmom “Ide bolja godina” odlučio je javnosti predstaviti ono na čemu je radio dugi niz godina.

Zvonimir Detelj je 24-godišnji zaljubljenik u glazbu i sport koji pažljivo i strpljivo gradi svoj glazbeni san. Iako je želio studirati na Kineziološkom fakultetu jer su mu sport i glazba dvije najveće strasti u životu, na kraju je ipak upisao Agronomski fakultet u Zagrebu gdje je upoznao kolegu, sadašnjeg prijatelja koji je već dugo bio u glazbi sa svojim bendom i to je bio dodatan poticaj koji ga je na kraju odveo u glazbene vode.
2019-te godine, kada su krenule prijave za 3. sezonu showa ''The Voice Hrvatska'', vidio je pravu priliku da se predstavi hrvatskoj publici, ali i da vidi kritike od profesionalnih glazbenika i producenata. Odlučio se predstaviti kao kantautor i za prvu predaudiciju je pripremio svoju pjesmu i 2 obrade. Na jesen prošle godine se prijavio na audiciju za talente u Glazbenoj galeriji za interaktivni program pjevanja „Jacques Houdek - Gospodin glas - Senior Gold Class“ gdje je izvodio autorske pjesme te ostvario pravo na upis po specijalnoj članarini“ ponosno ističe Zvonimir Detelj. Slušamo njegov prvi singl ''Kaži da me voliš''.

Pjesma pod nazivom "Uspavanka", prvi je singl s nadolazećeg vinilnog prvijenca Sandra Bačića, Korčulanca sa adresom u Slavonskom Brodu. Singl, kao i cijeli album, izvodi Adari čime se nastavlja uspješna suradnja ovih dvoje glazbenika.

Nakon singlova "Idem jugu svom" i "Spreman na sve", Hari Rončević predstavlja novu autorsku pjesmu "Sve smo mi u pakao pretvorili". 'Pjesmu sam zamislilo na način kao što radim u zadnje vrijeme. Nekako volim koketirati sa zapadom i modernim zvukovima i aranžmanima. Ako se publici sviđa, super, a ako ne, nije super, ali ja od sebe ne mogu. I zato neka ljudi poslušaju pjesmu i neka donesu svoj sud.' - kaže Hari Rončević.

Riječki glazbenik Zdravko Medek objavio je pjesmu ''Ponovo sam'' koja je zapravo glazbena suradnja s Ivanom Šibenikom koji pjeva vokalne linije. 'Svaki novi početak je težak', kaže Medek i dodaje da ponekad možemo odabrati sami, više ili manje. Stoga ova pjesma govori o tome kako nešto tako bolno kao prekid promatrati s vedrije strane. Pjesmu ''Ponovo sam'', koja je kombinacija funky i rock ritma, u potpunosti potpisuje Zdravko Medek koji je radio i videospot.

Predstavljamo vam nove pjesme, prenosimo svježe informacije o našim glazbenicima, preslušavamo nove domaća albume, najavljujemo glazbena događanja u našem gradu, ali i šire.
Ako želite biti u tijeku i ne propustiti nove informacije iz glazbenoga svijeta budite uz nas utorkom od 14,15 do 14,45.

O emisiji Slušaj i uživaj

Poslušajte što ima novoga u svijetu glazbe. Predstavljamo nove pjesme, prenosimo svježe informacije o našim glazbenicima, preslušavamo nove albume, najavljujemo glazbena događanja. Puno nove hrvatske glazbe s malo priče.

Pročitaj više

Slušaj i uživaj
Slušaj i uživaj

HRT – Radio Osijek — Glazba, zabava

Poslušajte što ima novoga u svijetu glazbe. Predstavljamo nove pjesme, prenosimo svježe informacije o našim glazbenicima, preslušavamo nove albume, najavljujemo glazbena događanja. Puno nove hrvatske glazbe s malo priče.

Sljedeća emitiranja

Utorak, 29.06.2021. 14:15 - 14:45

Utorak, 06.07.2021. 14:15 - 14:45