Emisija 26.02.2020.

Srednjika Srednjika
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Natjecatelji Atletskog kluba "Slavonija Žito" tijekom 2019. godine zabilježili su 10 međunarodnih nastupa, osvojili su 7 medalja na prvenstvima Balkana i Peteromeču reprezentacija, ostvarena su 2 državna rekorda i čak 125 medalja na Prvenstvima Hrvatske....

Sve je to samo mali dio uspjeha koji su predstavljeni na konferenciji za novinare osječkog Atletskog kluba na kojoj su najavljeni planovi za ovu godinu. Tajnik kluba Marko Grgurić istaknuo je očekivanja najistaknutijeg člana Ivana Horvata, a za predstojeći vikend najavio "3. Memorijal Josipa Gašparca".

60efd431710d06479cb1.jpg Iz 2019. godine istaknuo je 10 međunarodnih nastupa od čega dva velika nastupa na velikim sportskim priredbama. Ivan Horvat je nastupao na Europskom prvenstvu u dvorani u Glasgowu gdje je osvojio 12 mjesto, a Dario Prekl nastupio je na Europskom prvenstvu do 23 godine gdje je osvojio 13. mjesto u skoku s motkom. Osvojeno je sedam medalja na Prvenstvu Balkana i Peteromeču reprezentacija, a tijekom godine Mia Wild je postigla dva državna rekorda: na 80 m prepone na otvorenom i na 55 m prepone u dvorani. Osvojeno je ukupno 125 medalja na pojedinačnim prvenstvima Hrvatske u svim kategorijama, od čega je 35 zlata, a ukupno je osvojeno 156 odličja ako bi se računala i Kup natjecanja.

Klub je tijekom 209. godine organizirao čak 31 atletsko natjecanje od čega su najznačajnija "4. Baranjski Ferivi polumaraton" koji je okupio 590 sudionika i humanitarna utrku u suradnji s glazbenikom Igorom Delačem gdje sse okupilo 640 trkača.

2020. godina kreula je dvoranskom sezonom u sklopu kojeje ostalo još 3 natjecanja. Do sada su osvojene 33 medalje, a tri seniorska reprezentativca nastupila su na Tromeču reprezentacija u Sloveniji. Ivan Paravac je bio na Prvenstvu Balkana gdje osvojio medalju, dok Ivan Horvat nažalost ondje nije imao plasman zbog ozljede leđa. Iz kluba u 2020. godini očekuju kako će Ivan Horvat, nakon oporavka, ostvariti norme za Olimpijske igre u Tokyu (koja iznosi 5,80 m) i za Europsko prvenstvo (5,60 m). Kandidat za Svjetsko juniorsko prvenstvo je Ivan Paravac kojemu nedostaje 8 centimetara do norme od 5,10 m, a kandidat za Europsko prvenstvo za mlađe juniore je Dominik Škorjanc na 400 m prepone.

Naglasak u emisiji Srednjika je na lokalni, zatim hrvatski, ali i ostali sport. Pričamo uglavnom o sadržajima vezanima uz sport, rekreaciju, natjecanja, mlade, ali nisu nam strane ni ostale aktualne teme. I sve to naravno uz puno dobre glazbe..... U sklopu emisije poslušajte rubriku "Djeco i mladi o sportu se radi", a pred kraj vas vodimo i na zanimljiva putovanja. 

O emisiji Srednjika

Svi Osječani, a vjerujemo i šire, znaju što je "Srednjika" odnosno naše Srednjoškolsko igralište. U radijskoj emisiji od 15 sati i 30 minuta do 19 sati, bavimo se sadržajima vezanima uz sport, rekreaciju, natjecanja, mlade, naravno uz puno dobre glazbe.....

Pročitaj više

Srednjika
Srednjika

HRT – Radio Osijek — Vijesti, glazba, zabava, sport, djeca i mladi, društvo

Svi Osječani, a vjerujemo i šire, znaju što je "Srednjika" odnosno naše Srednjoškolsko igralište. U radijskoj emisiji od 15 sati i 30 minuta do 19 sati, bavimo se sadržajima vezanima uz sport, rekreaciju, natjecanja, mlade, naravno uz puno dobre glazbe.....