Hrvatski radio

Radio Osijek

Jedna tamburaška - najbolja na Šokačkim pismama

05.06.2023.

08:29

Autor: HRT/Radio Osijek

KArlo Cvetković (Lege) i Zvonimir Mandić (Radio Osijek)

KArlo Cvetković (Lege) i Zvonimir Mandić (Radio Osijek)

Foto: DL / HRT

U Županji je sinoć završen ovogodišnji, 18. Glazbeni festival Šokačke pisme. Proglašena je i najslušanija pjesma s prošlogodišnjeg festivala, a to je pjesma "Jedna tamburaška" koju su prije godinu dana izvele osječke Lege. 

18. šokačke pisme

18. šokačke pisme

Foto: D. Lončarić / Radio Osijek

Drugo mjesto po slušanosti zauzela je pjesma "Političko kolo" tamburaškog sastava Ravnica dok je na trećem mjestu pjesma "Nikom ne dam Šokadiju staru" koju su na 17. Šokačkim pismama izveli Sanja Hajduković i Ivan Štivić. Kako je pojašnjeno, riječ je o poretku koji je u skladu sa službenim emitiranjem na radijskim i televizijskim postajama dostavio ZAMP. 


I osamnaesto izdanje Šokačkih pisama donijelo je mnoštvo dobre tamburaške glazbe, izvedeno je čak 26 novih pjesama, a festival je odao posebno priznanje bardu tamburaške glazbe Jerryju Grcevichu koji je oduševio publiku virtuoznim nastupom na bisernici. Najviše je posla imao sastav nastao iz osječkog Golden Strings Orchestra koji je glazbeno pratio više izvođača. Prema tradiciji, uz poznata imena tamburaške glazbene scene županjski festival svake godine pruži priliku novim imenima i tamburaškim sastavima. Novim su se pjesmama predstavili Šima Jovanovac, Stjepan Jeršek Štef, Boris Ćiro Gašparac, Šokci, Dike, Ravnica, Zvona, Posegana, Slavonski dukati .... ali i manje poznati tamburaški sastavi, poput Sanjalica ili Dunja. 


U festivalskim su pjesmama mogli uživati i slušatelji Radio Osijeka uživo jer ga naš radio prati od početaka. Uz Radio Osijek, festival su prenosili izravno i HR1 te Glas Hrvatske. 


Galerija
., Foto: ./.
Šima Jovanovac, Foto: ./.Stjepan Jeršek Štef, Foto: DL/Radio OsijekJerry Grchevich, Foto: DL/Radio OsijekKarlo Cvetković (Lege) i Zvonimir Mandić (Radio Osijek), Foto: D.L./HRT Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.