Hrvatski radio

Radio Osijek

100. nagrada Našičanima

15.03.2013.

12:24

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sva velika djela čovjeka nastala su u patnji, a ne blagostanju - 100. nagrada za našički odjel tambure Osnovne glazbene škole "Kontesa Dora" iz Našica.

U Primoštenu je 9.ožujka 2013. na  51. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa Tamburaški orkestar OGŠ "Kontesa Dora", kao jedini predstavnik iz Slavonije, u disciplini orkestri pobijedio je u prvoj kategoriji osvojivši drugu nagradu s 97,40 bodova (0,60 do prve nagrade) i zaokružio broj nagrada svog dvadesetčetverogodišnjeg odjela na nevjerojatnih 100 nagrada!

       

Sudjelujući na različitim natjecanjima tamburaša u disciplinama solo tambura uz pratnju glasovira te komorni sastavi i orkestri, odjel tambure našičke glazbene škole dokazuje kako se bez obzira na sve negativne trendove koji su vezani uz današnje mlade naraštaje, ali i uz društvo u cjelini, može doći do vrhunskih rezultata.

 

"Otvoriti dušu svojim učenicima željnih znanja, uživati u njihovom glazbenom i inom napredovanju, biti zahvalan što si u svom životu dobio mogućnost baviti se tako uzvišenom profesijom kao što je rad s djecom i mladima, biti odgovoran prema radu, roditeljima, školi, svom hrvatstvu i samome sebi, nepogrešivi je put zadovoljstva i uspjeha u najodgovornijoj djelatnosti pozitivnog ustroja svih civilizacija: pedagogiji, znanosti o obučavanju i odgoju novih naraštaja!", izjavio je Daniel Kopri, pročelnik Odjela tambure.

 

On je dodao kako školu prate prostorni problemi od prvog dana (rad na više lokacija, proširivanje instrumentarija, žice, stalci, note, održavanje instrumenata, vlaga, grijanje...). Sve su to bile otežavajuće okolnosti koje su usporavale razvoj škole.

Otvaranje srednje glazbene škole, što je zbog iznimnih uspjeha profesora i njihovih učenika prirodan  slijed razvoja  jedne kvalitetne škole, obustavljeno  je zbog povrata dvorca zakonitim nasljednicima.

 

Izmještanje Škole na nekoliko lokacija retrogradan je  proces koji je prisutan u mnogim sferama življenja današnjeg čovjeka- smatra profesor Kopri.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.