Hrvatski radio

Radio Osijek

14. Vukovar Film Festival seli online

22.07.2020.

13:56

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: Vukovar Film Festival

Foto: Vukovar Film Festival

Foto: - / -

Zbog epidemiološke situacije izazvane pandemijom koronavirusa, organizatori Vukovar Film festivala odlučili su odgoditi 14. izdanje tog festivala, a dio programa moći će se pogledati putem online platforme.

Kako se ističe u priopćenju, odluku o odgađanju donijeli su na preporuku Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije, a u cilju očuvanja zdravlja i zbog osjećaja odgovornosti za sve posjetitelje festivala.
Slijedom otkazanih ili odgođenih  drugih kulturnih manifestacija u Hrvatskoj, među kojima su i filmski festivali u Puli i Motovunu, Grad Vukovar i tvrtka Discovery film, glavni organizatori Vukovar Film Festivala, odlučili su da se ovogodišnji Vukovar Film Festival, koji se 14. put trebao održati od 26. do 30. kolovoza, neće održati u klasičnom obliku.
"Zdravlje ljudi je na prvom mjestu pa je naša odluka o odgodi festivala sasvim logična. U ovo nesigurno i izazovno vrijeme za sve nas najvažnije je pokazati socijalnu solidarnost i odgovornost prema stanovnicima Vukovara, Vukovarsko-srijemske županije i svim ostalim vjernim posjetiteljima našeg dugotrajnog festivala kao i svim članovima festivalske ekipe te odgovornim ponašanjem dati primjer kako svi zajedno možemo doprinijeti u borbi protiv ove još uvijek nepoznate bolesti", izjavio je direktor festivala Igor Rakonić.
Ipak, festival se neće u potpunosti otkazati, već će njegov program u smanjenom obliku biti prebačen na najnoviju online platformu.
Osim što će time festivalski program učiniti dostupnim svojoj vjernoj publici, organizatori ističu da će na taj način i svi oni koji možda ne bi mogli fizički doći u Vukovar moći uživati u najnovijim filmskim ostvarenjima nezavisne art produkcije, "kojih će četrnaesti vukovarski filmski festival biti prepun".
O novom datumu održavanja 14. vukovarskog filmskog festivala publika će biti naknadno obaviještena.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.