Hrvatski radio

Radio Osijek

2. Međunarodna radionica umjetničke grafike

05.07.2013.

09:34

Autor: Monika Kralj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Susret umjetnika održava se do 15. srpnja u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika u Osijeku. Voditelj radionice je akdemski slikar – grafičar Stanislav Marijanović.

          Radionica je počela jučer (5. srpnja) u prostoru grafičkih atelijera Likovnog odsjeka Umjetničke akademije u Osijeku. Posvećena je tehnikama dubokog tiska, a u njoj sudjeluju umjetnici-grafičari različitih stilskih opredjeljenja koji aktivno djeluju na likovnim scenama svojih zemalja i u inozemstvu. U ovom sazivu sudjeluje 5 sudionika iz inozemstva i 5 iz Hrvatske. Među hrvatskim sudionicima su i troje izabranih studenata Likovnog odsjeka UAOS-a, koji će steći dragocjena iskustva i reference radeći zajedno s afirmiranim umjetnicima.Manifestacija se realizira uz novčanu potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, uz pomoć sponzora i putem sredstava od prodaje nastalih radova.Za kraj radionice predviđena je i jednodnevna izložba radova sudionika u grafičkim atelijerima UAOS-a.          Ovogodišnji saziv ima i jedan vrijedan „kuriozitet“.kažu organizatori. U njemu sudjeluje i Diana Ruiz Pino, umjetnica koja je poznatija u svijetu znanosti, kao klimatolog i oceanolog. Kao članica Međuvladinog panela o klimatskim promjenama (IPCC) dobitnica je Nobelove nagrade za mir 2007.

Popis pozvanih sudionika:Khoa Pham, Vijetnam / SAD / Francuska, Catherine Keun- Francuska,Nathalie Grall- Francuska, Renata Papišta- Bosna i Hercegovina,Torben Bo Halbirk- Danska / Francuska, Diana Ruiz Pino- Kolumbija / Francuska,Mario Čaušić- Hrvatska, Valentina Grubačević- Hrvatska,Saša Sermek- Hrvatska,Krunoslav Dundović- Hrvatska,Dajana Karas- Hrvatska.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.