Hrvatski radio

Radio Osijek

27 naslova u utrci za Nagradu A. Gardaš

03.04.2020.

10:43

Autor: Tatjana Mautner

27 naslova u utrci za Nagradu  A. Gardaš

27 naslova u utrci za Nagradu A. Gardaš

Foto: - / -

Na natječaj za Hrvatsku književnu nagradu Anto Gardaš ove je godine stiglo dvadeset i sedam naslova hrvatskih književnica i književnika za djecu i mladež, objavljenih kod trinaest nakladnika iz cijele Hrvatske.

Društvo hrvatskih književnika Zagreb i Društvo hrvatskih književnika Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski Osijek, u suradnji s Gradom Osijekom, Ministarstvom kulture Republike Hrvatske i Županijom osječko-baranjskom po četrnaesti puta će dodijeliti Hrvatsku književnu nagradu "Anto Gardaš" za najbolje prvo izdanje romana ili zbirke pripovijedaka za djecu i mladež, objavljeno u 2019. godini na hrvatskom jeziku.
Na natječaj je stiglo 27 naslova, Povjerenstvo za dodjelu Nagrade do kraja će travnja objaviti uži izbor, a ovogodišnja dobitnica ili dobitnik Nagrade bit će proglašeni 21. svibnja 2020. u Osijeku. Prigodni program dodjele Nagrade bit će održan u Osijeku, u Knjižari Nova, kada se za to steknu uvjeti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.