Hrvatski radio

Radio Osijek

98. obljetnica uz Bad Blue Božićnjaka

01.12.2015.

15:18

Autor: Radio Osijek/TM

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradsko kazalište "Joza Ivakić" 98. obljetnicu od izvedbe prve kazališne predstave u Vinkovcima obilježit će 8. prosinca premijerom dječje predstave "Bad Blue Božičnjak" za koju je tekst napisao glumac toga kazališta Vladimir Andrić, najavljeno je na konferenciji za novinare.

Andrić potpisuje i režiju te božićne predstave u kojoj priču pričaju svima dobro poznati likovi - Djed Božićnjak, njegova tri nespretna patuljka i Dobra čarobna leptirica. "Radimo s dosta truda na predstavi i uvjeren sam kako će se najmlađima svidjeti", kazao je Vladimir Andrić koji i glumi u predstavi zajedno s Martinom Stjepanović, Dinom Vojnović i Ivanom Pokupićem.
Ukratko, Djed Božičnjak ove je godine odlučio postati navijač i svoj djeci svijeta pokloniti opasne navijačke rekvizite dok će Božić pokušati pomaknuti na dan finala Svjetskog nogometnog prvenstva kako bi Božić bio svake četiri godine. Patuljci će, dakako, pokušati spasiti Božić, kratak je opis najnovije predstave vinkovačkog Gradskog kazališta za koju je scenografiju načinio Dubravko Mataković koji je i autor plakata.
Premijera predstave, treće dječje predstave koju je u ovom kazalištu napisao i režirao Vladimir Andrić, održat će se 8. prosinca na Dan kazališta "Joza Ivakić". Vinkovačko kazalište toga dana obilježava osnutak Diletantskog kazališta u Vinkovcima 8. prosinca 1917. godine koje je tom prigodom izvelo jednočinke "Prosci" Ise Velikanovića i "Začarani ormar" Ferde Živka Milera. 
Matineja "Bad Blue Božičnjaka" bit će u subotu, 5. prosinca jer u kazalištu žele ubuduće svake prve subote u mjesecu igrati dječju predstavu. "A zašto subota? Zato što većina roditelja subotom ne radi i u prigodi je da provede dan s djecom, a zašto ih onda ne bi odveli u kazalište i s njima pogledali dječju predstavu. Vjerujem da bi se tomu obradovalo svako dijete", rekao je ravnatelj Gradskog kazališta "Joza Ivakić" Zdenko Rečić. 
Rečić je najavio da će i ove godine, kao i prethodnih, Vinkovčani imati priliku uživati u Novogodišnjem koncertu Opernog orkestra HNK iz Osijeka, koji će se održati 30. prosinca u Kazalištu "Joza Ivakić".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.