Hrvatski radio

Radio Osijek

Alma Prica i Krešimir Mikić dobitnici zlatnog Oriona

12.10.2019.

14:27

Autor: Radio Osijek / priopćenje FFG

foto facebook Filmski festival glumca

foto facebook Filmski festival glumca

Foto: - / -

U petak navečer pred ugodno popunjenim gledalištem u GK Joza Ivakić dodijeljene su filmske nagrade, zlatne i srebrne statue Vinkovačkog Oriona glumcima koji su nastupili u osam igranih filmova prikazanih na ovogodišnjem 3. Filmskom festivalu glumca.

Ocjenjivački sud u sastavu Marica Vidušić Vrdoljak, Sanja Vejnović i Goran Ribarić su odlučili slijedeće: zlatni Orioni, za najuspjelije glavne uloge, žensku i mušku, otišli su Almi Prici za naslovnu ulogu u filmu "Dnevnik Diane Budisavljević" te Krešimiru Mikiću za ulogu ministra Kelave u filmu "Koja je ovo država".

Srebrnim Orionima, za sporedne uloge, nagrađeni su Snježana Sinovčić Šiškov za svoju sjajnu interpretaciju Tetke u filmu "Sam samcat" te odlični Nikša Butijer za ulogu Generala ponovno za film "Koja je ovo država".

Film "Dnevnik Diane Budisavljević" režirala je mlada hrvatska redateljica Dana Budisavljević, "Sam samcat" Bobo Jelčić a film "Koja je ovo država" Vinko Brešan.

Predstavnica ocjenjivačkog suda, glumica Marica Vidušić Vrdoljak, je pred nazočnima pojasnila odluke navedenog izbora.

Ono što se također s nestrpljenjem iščekivalo je i odluka o Najboljem ovogodišnjem filmu koju već tradicionalno donose vinkovački gimnazijalci, polaznici medijske kulture predvođene prof. Marijom Tikvić, a čiji se prosudba nije znala do samog kraja. Srednjoškolci su se ove godine odlučili za film "Koja je ovo država" redatelja Vinka Brešana.

Ceremoniju dodjele nagrada i zatvaranja 3. Filmskog festivala glumca vodila je gđa. Biljana Pavlović uz nazočnost gđe. Jasne Garvanović, vd. pročelnice za kulturu Grada Vinkovaca.

Organizator festivala je Umjetnička organizacija Asser Savus iz Vinkovaca, pod pokroviteljstvom Grada Vinkovaca i medijskim pokroviteljstvom Novosti d.o.o., a projekcije su se održavale u dvorani Gradskog kazališta Joza Ivakić, u Vinkovcima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.