Hrvatski radio

Radio Osijek

Anđelčići u Dječjem kazalištu

21.11.2013.

14:14

Autor: Iva Fijala

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Božićna je premijera Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića predstava "Anđelčići" koja će biti izvedena u subotu, 23. srudenog.

Pitate se tko su Opal, Lo, Ariel, Rochel i Shanti? Pozivamo vas u Donji grad da upoznate Anđelčiće jer i ove godine Dječje kazalište Branka Mihaljevića s radošću najavljuje premijeru nove božićne predstave! Ove godine pripremaju toplu božićnu priču za cijelu obitelj pod nazivom „Anđelčići“ u režiji glumica Snježane Ivković i Lidije Helajz. Za likovnost predstave bio je zadužen Marko Jovanovac uz pomoć Kristine Marić, a glazbu je skladao Osječanin Ivica Murat. U predstavi sudjeluju Lidija Heljaz, Đorđe Dukić, Zvjezdana Bučanin, Snježana Ivković i Inga Šarić.

Menander iz Atene je rekao:
Uz svakog čovjeka rođenog na Zemlji
Stoji njegov anđeo čuvar
Koji ga vodi kroz tajne života

“… i nije važno hoćeš li ga znati prepoznati, možeš li ga vidjeti. Važno je znati kako ga imaš, samo ga trebaš potražiti. Tako je i u našoj priči uz pomoć susjeda–anđelčića ili anđelčića–susjeda Baka uspijeva pripremiti iznenađenje za svoje unuke – predstavu. Na nebu je neobična svjetlost koja poput čarobnog ogrtača obasjava oblake na kojima su anđeli… Lo – anđeo snova o letenju, Opal – anđeo koji potiče maštu i kreativnost, Ariel – anđeo novih ideja, Rochel – anđeo koji pronalazi izgubljene stvari, misli i osjećaje i Shanti – anđeo koji donosi mirnoću. Hoće li naši susjedi – anđelčići ili anđelčići – susjedi razveseliti Bakine unuke kao što su raznježili i razveselili i našu Baku… vidjet ćemo.”

(Snježana Ivković)

 

Premijera predstave Anđelčići na rasporedu je u subotu, 23. studenoga s početkom u 18 sati, a ulazak je uz pozivnice. Tijekom cijeloga prosinca gotovo svakodnevno moći ćete upoznati Anđelčiće i pogledati kako pomažu u pripremi Božića.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.