Hrvatski radio

Radio Osijek

Areti Ćurković nagrada Zvjezdana Ladika

26.03.2017.

07:49

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na netom završenim 19. susretima profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assitej u Bjelovaru voditeljica Dramskog studija za srednjoškolce Areta Ćurković ponovno je ovjenčana nagradom „Zvjezdana Ladika“ za najbolji dramsko pedagoški rad.

Prosudbena komisija u sastavu: Damir Mađarić - redatelj, Siniša Bahun - dramturg i Šiško Horvat Majcan – glumac upravo su u Dramskom studiju Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića i voditeljici Areti Ćurković prepoznali izvrsnost. Podsjećamo, ova je nagrada i 2015. godine pripala osječkim dramskim pedagoginjama Lidiji Helajz i Areti Ćurković za rad u Dramskom studiju za osnovnoškolce!

Areta Ćurković naglasila je kako je presretna što je ponovno dobitnica ove nagrade, te posebno istaknula kako je ponosna na mlade polaznike Studija koji su predano i ozbiljno radili na predstavi te svojom izvedbom predstavili Dječje kazalište i grad Osijek u najboljem svjetlu.

Ravnatelj Kazališta Ivica Lučić naglasio je kako nagrada koju je dobila Areta Ćurković pokazuje kontinuitet dobrog i sve boljeg rada s mladima u Kazalištu koje se zove DJEČJE, ali pomalo postaje kazalište i za mlade jer polaznici ovog studija odabrali su kazalište kao svoju zanimaciju i nakon dječjeg uzrasta. Već to dovoljno govori o kvaliteti i stručnosti osobe koja studij vodi, a također i zanimljivosti samog studija. Nagrada koju je Areta zaslužila priznanje je struke koja na državnoj razini prati rad s djecom i mladima u kazalištima. „Zbog svega toga ponosan sam i sretan i uz čestitke Areti čestitam i polaznicima za koje su nam od strane organizatora ovog susreta, od hotelskoj osoblja pa i vozača autobusa koji ih je vozio u Bjelovar, stigle riječi pohvale u svakom pogledu. Hvala vam mladi ljudi!“ zaključuje ravnatelj Lučić.

Osječki „veliki dramci“ nastupili su u jakoj konkurenciji čak 13 predstava dramskih studija iz cijele Hrvatske s predstavom „Pohvala ludosti“, a riječ je sjajnoj izvedbi mladih ljudi koji pohađaju Dramski studio za srednjoškolce te promišljaju o zemlji bez različitosti, poštovanju, ljubavi, miru, sreći….. Režiju, izbor glazbe, kostima i uređenje scene potpisuje Areta Ćurković, asistentica je Marta Mekovec de Carvalho, scenski pokret Maja Huber, autori tekstova pjesama su polaznici Studija, a uglazbili su ih Fran Grljušić i Franko Cebić. U predstavi igraju, pjevaju, glume, plešu: Niko Anić, Ema Barjaktarić, Franko Cebić, Mihael Čevizović, Filip Čizmadija, David Dodik, Jan Dukić, David Đorđijevski, Rebeka Gotal, Karla Grbešić, Lorena Ilić, Martina Ivanović, Renato Ivešić, Lora Kovač, Anamarija Lagator, Mia Marković, Domagoj Pintarić, Tomislav Plaščak, Petra Prološčić, Lucija Rešetar, David Uranjek, Helena Vlaškovac, Lea Vrbanić, Jona Zupković i Lucija Marek.

Prosudbena komisija uz nagradu Zvjezdana Ladika proglasila je i najbolju predstavu na Susretima, a riječ je o predstavi Razredni neprijatelj Dramskog studija INK  Istarskog narodnog kazališta – Gradskog kazališta Pula.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.