Hrvatski radio

Radio Osijek

Batorekov 20. novogodišnji koncert

27.12.2013.

23:45

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jubilarni, dvadeseti novogodišnji koncert održala je Tamburaška škola Batorek iz Osijeka uz nastup nekoliko orkestara, gostiju iz Austrije i brojnih solista.

U Tamburaškoj školi Batorek trenutačno je aktivno oko 120 polaznika u šest različitih sekcija i orkestara. Predstavili su se gotovo svi članovi i teško je izabrati koji dio nastupa je bio najbolji jer su svi pokazali veliko umijeće muziciranja izvodeći tradicionalne pjesme, božićni program, klasičnu tamburašku glazbu ili pak obrade suvremenih pjesama.

Uz vokalne soliste, članove škole, Amaliju Koprivnjak, Anitu Mesinger, Andreja Dorića, Maju Batorek i Miju Dimšić gostovali su Lorena Vučković, Željko Ergotić, tenor Predrag Stojić iz osječkog HNK te mlada sopranistica Olivera Tičević iz Crne Gore koja se školuje u Beogradu. Dirigent velikog orkestra Tihomir Ranogajec apsolvent je na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, a već je pokazao veliko znanje radeći s orkestrom te pišući aranžmane kako bi nastupi bili što zanimljiviji publici. Publike je i večeras u osječkom Željezničaru bilo mnogo, kao i na brojnim nastupima Batorekovih tamburaša koji su u posljednjih nekoliko godina održavani diljem Hrvatske i svih susjednih zemalja te Austrije, Češke i Francuske pa sve do Kanade u kojoj su nedavno gostovali.

Posebni gosti koncerta bili su članovi tamburaškog orkestra Hrvatskog doma Wels iz Austrije, uz voditelja Stjepana Stikija Matanova koji je i otpjevao našu poznatu pjesmu "Ne dirajte mi ravnicu" te zahvalio Franji Slavku BAtoreku što već deset godina redovito dolazi u Autriju i pomaže njegovom orkestru da zvuči sve bolje, u što su se mogli uvjeriti i Osječani na koncertu.

Program su vodile vrlo nadarene studentice glumačke akademije u Osijeku Andrea Špindel, Sara Lustig i Petra Šarac.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.