Hrvatski radio

Radio Osijek

Beethovenov međunarodni klavirski maraton 2020.

07.10.2020.

13:49

Autor: Marina Ban

Beethovenov međunarodni klavirski maraton 2020.

Beethovenov međunarodni klavirski maraton 2020.

Foto: - / -

Beethovenov međunarodni klavirski maraton 2020. održat će se u subotu, 10. listopada, s početkom u 10 sati i 10 minuta .

Na konferenciji za medije održanoj danas, u srijedu 7. listopada, najavljen je Beethovenov međunarodni klavirski maraton. Riječ je o manifestaciji, kojom se obilježava 250. godišnjica rođenja jednog od najvećih pijanista i skladatelja svih vremena Ludwiga van Beethovena. Ovaj međunarodni klavirski događaj izdvaja se kao poseban i jedinstven, ne samo u regiji već i šire te će okupiti brojne pijanista koji će cjelodnevnim maratonom izvesti cjelokupni opus Beethovenovih sonata.

Govornici na konferenciji su bili: Helena Sablić Tomić, dekanica Akademije za umjetnost i kulturu, Goran Filipec, umjetnički voditelj i Antonio Šabić, producent. 

Tako će se u subotu na ovom klavirskom maratonu okupiti različite generacije pijanista, od srednjih škola do svjetski poznatih pijanista, poput sljedećih imena: Tonka Kladarić (HR), Ruben Habuda (HR), Zvjezdan Vojvodić (HR), Kristina Hegeduš (HR), Arsen Dalibaltayan (HR), Klara Sironić (HR), Mihovil Begović (HR), Stipe Prskalo (HR), Aleksandar Đermanović (SR), Marijan Đuzel (HR), Petar Klasan (AT), Sanja Bizjak (FR), Bojan Martinović (CG), Zoltán Thurzó (HU-RO), Danijel Detoni (HR), Vladimir Milošević (SR), Dinara Klinton (RU-UK).

 

Maraton će se održati 10. listopada ove godine, s početkom u 10 sati i 10 minuta, pa sve do večernjih sati, a prenosit će se i uživo na društvenim mrežama Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. Mjesto događanja je Arheološki muzej u Osijeku.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.