Hrvatski radio

Radio Osijek

Božidar Šnajder predložen za intendanta HNK

14.04.2015.

12:24

Autor: Iva Fijala

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kazališno vijeće predložilo je Božidara Šnajdera za novog intendanta osječkog HNK.

Na natječaj za intendanta stigla je samo jedna, Šnajderova prijava. Na sjednici Kazališnog vijeća održanoj u ponedjeljak Božidar Šnajder predstavio je svoj četverogodišnji programski i financijski plan. Potom je tajnim glasovanjem sedmero članova vijeća (uz šest glasova za i jedan protiv) odlučeno da Šnajdera predlože za novog intendanta. On je kazalištem ravnao i prije krize izazvane neizborom intendanta nakon isteka njegova mandata, nakon čega je za v.d. intendanta izabran Miroslav Čabraja.
Prijedlog Kazališnog vijeća proslijeđen je osnivačima, Gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji, koji ga trebaju potvrditi na sjednicama Gradskoga vijeća i Županijske skupštine. Potom svoju suglasnost treba dati ministar kulture. Prema riječima predsjednika Kazališnog vijeća Ivice Završkog, osječki HNK mogao bi novog intendanta dobiti u lipnju ili srpnju ako sve protekne glatko, sa što manje politike i što više dobre volje za HNK.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.