Hrvatski radio

Radio Osijek

Cijena sreće

08.02.2013.

09:01

Autor: Iva Fijala

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku izvedena prva premijera u ovoj godini- „Cijena sreće“ Emira Hadžihafisbegovića.

Dramu "Cijena sreće" napisao je Emir Hadžihafisbegović koji se prihvatio i redateljskog posla pa mu je to, nakon tri režije u Bosni i Hercegovini, prvo režiranje predstave u Hrvatskoj.

Prema njegovim riječima, ta priča o dvije obitelji „zapravo je metafora postojeće groteske kroz koju prolazi ne samo hrvatsko društvo, nego i regija, pa što ne reći i planet u cjelini. Mi smo, zapravo, već dugi niz godina svjedoci jednog psihodeličnog miljea i civilizacijske inverzije u kojoj s jedne strane  u tragovima još egzistira moral, ljubav, dostojanstvo, vjera, domoljublje, obitelj, prijateljstvo, etika i duhovna sreća, a s druge pak strane poput tsunamija nas stiže i prijeti da potopi destrukcija svake vrste! Laž, pohlepa, mržnja, srušeni sustavi vrijednosti, politička tiranija, ksenofobija i vjerska demagogija postaju stil života.“

 

 

Emir Hadžihafizbegović

 CIJENA SREĆE
Priča o ljubavi i pohlepi u šest slika

Redatelj Emir Hadžihafizbegović

Izbor glazbe Emir Hadžihafizbegović
Scena i kostim Jasna Bošnjak

OSOBE:
KRUNOSLAV (KRUNO) HOJKA, nezaposleni ratni veteran Vladimir Tintor
SENKA HOJKA, med. sestra, Krunina supruga Tatjana Bertok- Zupković
EMIL ČEVRIĆ, automehaničar, susjed Krunin i Senkin Miroslav Čabraja
SRĐAN ROTIM, vlasnik tvrtke "Rotim Trade" Duško Modrinić
RANKA, Srđanova tajnica Ivana Gudelj
VESNA ROTIM, Srđanova supruga Jasna Odorčić
MATEO ROTIM, sin Srđana i Vesne Aljoša Čepl

Inspicijent Eduard Srčnik
Šaptačica Zrinka Stilinović

 

Budući da do 14. veljače traje Festival srca u organizaciji humanitarne udruge VELIKO SRCE MALOM SRCU koja u svome okrilju okuplja liječnike, zdravstveno osoblje i roditelje djece s prirođenim srčanim greškama, HNK u Osijeku odlučilo je priključiti se tom hvale vrijednom projektu kojim pomažemo upravo onima koji su svakome društvu ponajveća sreća – djeci.
Reprizna izvedba predstave "Cijena sreće" 9. veljače 2013. bit će tako humanitarna, te sav prihod od prodanih ulaznica ide udruzi VELIKO SRCE MALOME SRCU.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.