Hrvatski radio

Radio Osijek

Dani Umjetničke akademije

14.10.2013.

11:34

Autor: Iva Fijala

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Umjetnička akademija u Osijeku svoja vrata otvara od 15. do 24. listopada. Uz izložbe i filmove pripremaju premijeru "Umjetničke akcije" i Lutkokaz.

Umjetnička akademija u Osijeku od 15. do 24. listopada organizira Dane akademije. Program će se održavati u Osijeku, Požegi i Vukovaru, a u sklopu njega premijerno će 18. listopada u Požegi biti izvedena predstava "Umjetnička akcija". Prema tekstu Vladimira Stojsavljevića predstavu je režirao Majkl Mikolić, a igraju Selena Andrić, Filip Eldan, Nino Pavleković i Nenad Pavlović.

Dani akademije počet će u utorak (15.10.) predstavljanjem najboljih studenata kiparstva, slikarstva, grafike i multimedije na arheološkom nalazištu ispred Dječjeg vrtića Mak. U srijedu (16.10.) bit će prikazan film o Brani Crlenjaku u Ružičkinoj kući u Vukovaru u 18 sati. Uz požešku premijeru u petak (18.10.) u Kazamatu prikazat će film skupine studenata multimedije.

Dane akademije zaključit će Lutkokaz - 4. revija lutkarskih predstava koje uz osječke studente izvode gosti iz Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Poljske. Lutkokaz traje od 20. do 24. listopada, a svi su programi otvoreni za javnost.

Više o Danima akademije i predstavi "Umjetnička akcija" poslušajte u prilozima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.