Hrvatski radio

Radio Osijek

Djeco, kazalište vas zove i u novoj sezoni!

04.09.2019.

12:56

Autor: Radio Osijek / IF

Djeco, kazalište vas zove i u novoj sezoni!

Djeco, kazalište vas zove i u novoj sezoni!

Foto: - / -

U 61. kazališnoj sezoni u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku očekuje nas 5 premijernih naslova, jedna obnova i 13 repriznih predstava. Od danas do nedjelje traje tradicionalna manifestacija "Djeco, kazalište vas zove!", a pozivaju i na upise pretplate, igraonica i studija.

Osječki kazalištarci na početku sezone putuju na festivale u Bugojno i Maribor, a potom će u Ljubljani izvesti slovensku premijeru predstave "Nezaboravak" i to na slovenskom jeziku.
Prva premijera u osječkom kazalištu bit će 20. rujna, od kada i u redovitom repertoaru možete pogledati "Trojicu u Trnju", predstavu koja je prvu izvedbu imala na Osječkom ljetu kulture, a namijenjena je starijim osnovnoškolcima. U listopadu će premijerno biti izvedena predstava "Lav koji nije znao pisati" Martina Baltscheita u prijevodu i režiji Damira Mađarića. U koprodukciji s Gradskim kazalištem Joze Ivakića iz Vinkovaca pripremljen je mjuzikl za djecu prema motivima bajke Charlesa Perraulta "Pepeljuga", tekst i režiju potpisuje Vladimir Andrić, a osječka je premijera najavljena za 12. listopada. U prosincu dolazi prigodna "Božićna panika" Đorđa Dukića, a na proljeće iduće godine "Ljepotica i zvijer" u režiji Petronele Dušove.
Legendarna predstava Branka Mihaljevića "Zeko, Zriko i Janje" osvanut će u novom ruhu, jer za obnovu predstave pripremaju novu kostimografiju i scenografiju.

Od danas do nedjelje, 8. rujna, kao i obično početkom sezone, moći ćete pogledati najpopularnije predstave za samo 10 kuna, u sklopu manifestacije "Djeco, kazalište vas zove!". Na rasporedu su "Patkica Blatkica", "Uspavanka za mišića", "Ružno pače", "Nezaboravak" i "Mi se vuka ne bojimo".

Početkom sezone upisi su za polaznike u studije - Plesnu igraonicu Početnicu, Baletni studio, Dramski studio za osnovnoškolce i Dramski studio za srednjoškolce.
Upisi u Baletni studio za djevojčice i djevojke od 6 do 18 godina bit će održani u ponedjeljak, 9. rujna 2019. s početkom u 18 sati. Voditeljica je Maja Huber, a asistentica Ana Marija Lendić.
Dramski studio za srednjoškolce polaznike upisuje u srijedu, 11. rujna 2019. od 19,30 sati, a voditeljica je Areta Ćurković.
Upisi u Dramski studio za osnovnoškolce bit će održani u subotu, 14. rujna 2019. u 10,00 sati. Voditeljica studija je Lidija Helajz, a asistent Gordan Marijanović.
Upisi u Plesnu igraonicu Početnicu, za mališane od 4 do 6 godina, na rasporedu su u ponedjeljak, 16. rujna 2019. u 17,00 sati, voditeljica je Aleksandra Colnarić, a asistentica Iva Smoljan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.