Hrvatski radio

Radio Osijek

Dotjeruje se dječje kazalište

02.08.2013.

13:11

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uoči početka nove kazališne sezone obnavlja se krovište Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku.

Iako je sredinom srpnja u Dječjem kazalištu nastupila ljetna stanka, još uvijek je vrlo živo. Osim što je pripremljen program za novu kazališnu sezonu obnavlja se i dotrajalo krovište zgrade kako bi spremna dočekala male posjetitelje na jesen. Krovište zgrade obnavlja se sredstvima Ministarstva kulture i dijelom vlastitim sredstvima kazališta, a sukladno odredbama Ugovora o korištenju sredstava Ministarstva kulture Republike Hrvatske za program investicijske potpore za sanaciju krovišta Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku. Radovi su počeli 29. srpnja, a završetak se predviđa u roku od 20-tak dana. Izvođač radova je osječka tvrtka Izolirka.

Iz kazališta podsjećaju kako su prošle godine sredstvima Grada Osijeka obnovili pročelje, a ovoga ljeta zahvaljujući Ministarstvu kulture obnavljaju i krovište kako bi i dalje na radost najmlađih izvodili njima omiljene predstave. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.