Hrvatski radio

Radio Osijek

Filharmoničari u Vukovaru

04.10.2013.

16:36

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovogodišnji , 15. Vukovarski festival komorne glazbe otvoren je sinoć koncertom Zagrebačke filharmonije pod vodstvom dirigenta Leopolda Hagera i nastupom mladog pijaniste Brune Vlaheka.

Festival se već tradicionalno otvara podizanjem Festivalske zastave što je i ove godine upriličeno u perivoju dvorca Eltz, a nazočnima su se obratili ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar Ruža Marić, ravnateljica Javne ustanove u kulturi Hrvatski dom Vukovar Ivanka Miličić, umjetnička ravnateljica Festivala Vlasta Gyura, ravnatelj Zagrebačke filharmonije Miljenko Puljić i pokrovitelj Festivala gradonačelnik Vukovara Željko Sabo.

Zagrebačke filharmoničare u Vukovar su doveli Gradski Muzej i Hrvatski dom Vukovar, uz potporu Grada Zagreba.

Koncert je počeo Idilom za orkestar hrvatskog skladatelja Blagoja Berse, zatim je uslijedio Koncert za klavir i orkestar u A-duru Wolfganga Amadeusa, a finale večeri bilo je u znaku 88. simfonije u G-duru Josefa Haydna. Prepuna dvorana Hrvatskog doma u Vukovaru oduševljeno je tražila dodatak koncertu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.