Hrvatski radio

Radio Osijek

Gradonačelnik primio Ivanu Šojat

02.07.2015.

13:48

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić primio je osječku književnicu Ivanu Šojat koja je svojom pripovjetkom "Hrabrost" osvojila prvu nagradu na 49. natječaju Večernjeg lista za kratku priču.

Gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić izrazio je zadovoljstvo što može primiti i čestitati osječkoj književnici. Posebno je istaknuo radost što svakog tjedna može primiti osobu koja najbolje pokazuje identitet grada Osijeka. 

Ako netko sjajno piše, dobiva nagrade, ako ima svoj identitet, što nam drugo preostaje nego poticati one da kritiziraju nas koji najčešće nismo dovoljno snažni da radimo u funkciji javnosti, rekao je gradonačelnik Vrkić.  Uz čestitke, gradonačelnik je naglasio da Osijeka nema bez ovakvih kreativnih osoba.
Zahvaljujući na prijamu Ivana Šojat je rekla kako gradonačelnik dokazuje koliko je važna sinergija čelnih ljudi i onih koji djeluju u ovome gradu i čine kako bi ga na svoj mali način uljepšali. Osijek treba nastaviti s ovakvim sinergijama, jer se ne trebamo toliko kritizirati koliko nam je potrebna suradnja, naglasila je Ivana Šojat.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.