Hrvatski radio

Radio Osijek

Hasanaginica

14.05.2013.

12:50

Autor: Mirta Milas

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Večerašnjom izvedbom te predstave počinje program kazališnog inkubatora "Barutana" – scene za mladu publiku u prostoru Barutane na lijevoj dravskoj obali.

 

Kao prva predstava u ciklusu, koji će trajati između od sredine svibnja do sredine srpnja, u utorak, 14. svibnja, i srijedu, 15. svibnja 2013. godine, s početkom u 20 sati u prostoru Barutane na lijevoj obali Drave bit će izvedena predstava "Hasanaginica" Milana Ogrizovića. 

Ona je prošle godine ostvarena kao ispitna produkcija (završni ispit) 3. godine studija glume i lutkarstva u sklopu kolegija Gluma 6 UAOS-a.  Do sada je izvedena kao završni ispit studija glume i lutkarstva u Osijeku, 2012. te na Danima Hvarskog kazališta 2013. Mentor na kolegiju Gluma 6 je Boro Stjepanović, suradnica je Katarina Baban, adaptaciju kostima i scenografiju potpisuje Jasmina Pacek, a glazbeni suradnik je Vanja Gvozdanović. Glumci: Justina Vojaković-Fingler, Dina Vojnović, Lidija Kraljić, Monika Mihajlović, Martina Stjepanović, Matea Grabić, Selma Mehić, Luka Bjelica, Peđa Gvozdić, Tvrtko Štajcer, Ivan Ćaćić, Donald Vrtarić, Tomislav Plaščak.

Riječ je o inicijativi Umjetničke akademije u Osijeku, koju podupire Grada Osijek i vodstvo osječkog Sveučilišta.

Ulaz je slobodan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.