Hrvatski radio

Radio Osijek

HKUD Osijek 1862. i nacionalne manjine zajedno

17.03.2016.

18:03

Autor: Neven Knežević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pripremajući se za tradicionalnu manifestaciju u povodu Uskrsa „Šarana jaja bojama grada“, vokalne skupine nacionalnih manjina grada Osijeka i članovi Kulturno umjetničkog društva „Osijek 1862“ otpjevali su gradsku pjesmu „Moj Osijek“ i himnu Europske unije „Odu radosti".

Na osječkom Trgu Ante Starčevića bilo je raspjevano. Pripremajući se za tradicionalnu manifestaciju u povodu Uskrsa „Šarana jaja bojama grada“, koja će se održati u subotu, 19. ožujka, vokalne skupine nacionalnih manjina grada Osijeka  i članovi Kulturno umjetničkog društva „Osijek 1862“ otpjevali su gradsku pjesmu „Moj Osijek“ i himnu Europske unije „Odu radosti“. Nije bilo teško zajednički uvježbati ove dvije pjesme, rekao je glazbeni producent i predstavnik HKUD Osijek 1862 Tihomir Slivka. Predstavnica makedonske nacionalne zajednice Jagoda Cvetičanin rekla je da je u zboru nastupila  gotovo polovica predstavnika od 22 manjine koliko ih je u Osijeku. Njihovu izvedbu čuli su i neovisni stručnjaci koji borave u Osijeku kako bi procijenili spremnost grada u kandidaturi Osijeka za Europsku prijestolnicu kulture. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.