Hrvatski radio

Radio Osijek

I muzeji postupno ponovo otvaraju vrata

27.04.2020.

14:05

Autor: Monika Kralj

foto M.Kralj/HRT Radio Osijek/Muzej Slavonije

foto M.Kralj/HRT Radio Osijek/Muzej Slavonije

Foto: - / -

Muzeji od danas mogu primati posjetitelje, za početak samo pojedinačne posjete, a za turističke i grupne, osobito školske djece za koju su organizirali mnoga događanja i radionice, čekat će neke bolje dane, nove odluke i upute. Do tada muzeji osmišljavaju nove projekte te planiraju izložbe.

Prve dane „novog normalnog „ osječki muzealci provest će u prilagodbi pravilima, rad će nastaviti s nešto kraćim radnim vremenom. Samo pojedinačnim obilascima postava Arheološki muzej vrata otvara sredinom tjedna a Muzej Slavonije za nekoliko dana, rekli su nam ravnatelji Tomislav Hršak i Denis Detling.

Ravnatelj Arheološkog muzeja Tomislav Hršak više od onih u svojoj povijesnoj zgradi, očekuje virtualnih posjetitelja te će, u prvo vrijeme, segmente planirane izložbe objavljivati na društvenim mrežama sve do mogućnosti organizacije otvorenja izložbe i dolaska većeg broja posjetitelja. Za one, koji se odluče ovih dana doći u Arheološki muzej, osigurali su sve potrebne zdravstveno-sigurnosne mjere.

Ravnatelj Muzeja Slavonije Denis Detling već za dva do tri tjedna očekuje otvorenje nove izložbe, kako je i planirano, iz fundusa Muzeja Slavonije.

Osječki su muzealci svjesni da će se bez grupnih, turističkih i školskih posjeta, život u muzeje sporo vraćati te da će se novi projekti teže financirati no ipak ističu da njihovi djelatnici rade na novim projektima te se nadaju da će muzejska publika to uskoro moći i vidjeti. 

Kako je na svom FB profilu izvijestio Muzej likovnih umjetnosti, ponovno otvaraju vrata od sutra (utorka, 28. travnja). Uz pridržavanje svih epidemioloških preporuka, posjetitelji mogu pogledati izložbu Davora Sanvincentija "Zemlja će jednom biti Sunce" svakim radnim danom od 10 do 18 sati.

ravnatelji Muzeja Slavonije i Arheološkog muzeja Denis Detling i Tomislav Hršak

Galerija
Arheološki muzej, Foto: -/-
Muzej likovnih umjetnosti, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.