Hrvatski radio

Radio Osijek

Ispovjedna tajna Drage Hedla

12.06.2015.

11:46

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Novinar i književnik Drago Hedl u Osijeku je predstavio novi roman "Ispovjedna tajna". Drugi je to dio buduće kriminalističke trilogije koja će biti dovršena krajem sljedeće godine.

Poznati osječki novinar, koji se zapravo spisateljstvom bavio i osamdesetih godina, objavio je novi kriminalistički roman "Ispovjedna tajna", nastavak uspješnog romana "Izborna šutnja". Policijski inspektor Vladimir Kovač i novinar Stribor Kralj, koji se bavi razotkrivanjem kriminala u gradu Osijeku i ovdje su glavni likovi kojima se pridružuju i neki novi, a radnja se, osim u Osijeku, ovaj put proširila na Đakovo i Beograd. Govoreći o inspiraciji za pisanje ovog romana Hedl je istaknuo kako je pojedine likove i akcije stvorio na temelju svog bogatog novinarskog iskustva, no u literaturi je dobio puno bolju poziciju jer može potpuno odlučivati o sudbini svojih junaka što u novinarstvu, dakako, nije moguće. 

Prvi dio trilogije "Izborna šutnja" upravo se prevodi na talijanski jezik, najavljeno je i izdanje na češkom, a možda i na francuskom jeziku. Zanimljivo je kako će roman "Izborna šutnja" doživjeti i ekranizaciju. Televizijska produkcijska kuća Drugi plan sljedeće će godine snimiti trodjelnu televizijsku seriju na temelju Hedlovog književnog predloška, a scenarij će pripremiti Davor Špišić. Ako taj prvi televizijski uradak bude bio uspješan očekuje se i nastavak snimanja na temelju sadržaja "Ispovjedne tajne".

U predstavljanju knjige, uz autora Hedla, sudjelovali su Dario Grgić i Davor Špišić, a ulomke iz knjige čitala je glumica osječkoga HNK-a Anita Schmidt. Sve prisutne sugrađane tom je prigodom pozdravio gradonačelnik Ivan Vrkić. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.