Hrvatski radio

Radio Osijek

Izložba i predavanje u suradnji s veleposlanstvom Izraela

23.03.2016.

12:06

Autor: Monika Kralj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osječki HNK, Muzej Slavonije , Matica hrvatska, Institut Ivo Pilar, grad i županija te izraelsko veleposlanstvo sutra u Osijeku organiziraju dva događanja- predavanje izraelske veleposlanice i izložbu Papa Franjo u Izraelu.

Izraelska veleposlanica Zina Kalay- Kleitman u podne će održati predavanje o stanju na Bliskom istoku iz perspektive Izraela a nazočit će, kako je najavljeno, i hrvatski ministar obrazovanja, znanosti i sporta Predrag Šustar.

Izložba Papa Franjo u  Izraelu bit će otvorena u 17 sati u zgradi Glavne straže Muzeja Slavonije gdje ostaje do 8. travnja. Nakon Osijeka, u suradnji s Nadbiskupijom, izložba će biti postavljena u Đakovu. Autori fotografija su Kobi Gideon, Haim Zachon, Mark Neiman, Avi Hayun, Amos Ben Gershom i Avi Ohayon.

Sutrašnja su događanja na konferenciji za novinare najavili predsjednik i tajnik osječke Matice hrvatske Ivica Završki i Josip Cvenić te voditelj Područnog centra Instituta za društvene djelatnosti Ivo Pilar dr.sc. Miljenko Brekalo.         

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.