Hrvatski radio

Radio Osijek

Izložba "I u mom gradu Vukovar svijetli"

15.11.2013.

10:32

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Hrvatskom domu u Vukovaru otvorena je izložba "I u mom gradu Vukovar svijetli" - kao dio službenog programa obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991 - 2013.

Autorice izložbe su Vini Rakić i Dijana Iva Sesartić.
Likovni se dio sastoji od 15-ak instalacija, a, kako je predviđeno, izložbom se želi obići cijelu Hrvatsku kako bi sepokazalo ono što se događa u svim gradovima, istaknula je akademska kiparica Dijana Iva Sesartić.
"Jednog ljetnog, vrelog jutra 1999. godine probudila me misao o Vukovaru. Ne znam je li ta misao bila iznjedrena ljepotom sunčana jutra i blještavilom pučine ili krikom galeba ili je cijelo vrijeme bila u meni iščekujući da prepoznam što mi je činiti. Istodobno sam imala i osjećaj i zamisao i potrebu pokazati određenim javnim činom ljubav i poštovanje prema Vukovaru, odnosno onome što on znači. U skučenosti ovozemaljskog življenja ta misao me obasjala poput sunčane, božanske zrake - jasno sam i u trenu sve spoznala: kako će se taj spomen čin nazvati - I u mom gradu Vukovar svijetli..." (Vini Rakić) 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.