Hrvatski radio

Radio Osijek

22:09 / 20.05.2016.

Autor: Radio Osijek/TM

Jasmina Tihi Stepanić dobitnica nagrade

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Društvo hrvatskih književnika i njihov osječki ogranak, zajedno s partnerima, po deseti su puta dodijelili prestižnu književnu nagradu Anto Gardaš. Ovogodišnja je nagrada uručena Jasminki Tihi Stepanić za njezin roman "Moja neprijateljica Ana".

Roman je to koji na nenametljiv način ukazuje na probleme bulimije i anoreksije. "Ova je nagrada veliko priznanje, u prvom redu, struke, budui da je dodjeljuje Društvo hrvatskih književnica. To mi je priznanje za moj dosadašnji rad, ali i podstrek za budući književni rad", izjavila je nagrađena autorica. 
Nagrada se dodjeljuje svake godine za najbolji roman ili knjigu pripovjedaka za djecu i mladež, a sve u znak sjećanja na rado čitanog pisca za djecu Antu Gardaša. Kako ističe članica povjerenstva za dodjelu nagrade Branka Primorac, ove godine je produkcija bila vrlo kvalitetna i brojna, ali roman Jasminke Tihi Stepanić izdiže se svojom temom, obradom suvremene teme koja se tiče mnogih mladih djevojaka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.